Οι καταραμένες δυναστείες: Λεφτά για 10 γενιές – ατυχίες που δεν αφήνουν όρθιο κανέναν επίγονο – Κένεντι, Ωνάση, Γκριμάλντι, Γκέτι (φωτό & βίντεο) (Part 1)

Ποια μέλη τους απογειώθηκαν στα ουράνια και ποια συνετρίβησαν στη γη

Οι Κένεντι ξεκληρίστηκαν πριν προλάβουν να εκπληρώσουν τις μεγάλες πολιτικές φιλοδοξίες τους. Οι Ωνάσηδες απέδειξαν με τις αλλεπάλληλες τραγωδίες τους ότι το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία. Οι Γκριμάλντι έχασαν όσους αγάπησαν, ενώ οι Γκέτι, οι Φρέιζερ, οι Ανιέλι δεν υπάρχουν πια.

Οι Λι και οι Μπράντο ευτύχισαν μόνο στη μεγάλη οθόνη, ενώ η αισιοδοξία των Όσμοντ και το σθένος των Χεμινγουέϊ υπήρχαν, μόνο στα μελωδικά τραγούδια των πρώτων και τα υπέροχα βιβλία που χαρακτήρισαν την οικογένεια των δεύτερων.

Τι ήταν όμως αυτό που έκαψε τα φτερά όλων των παραπάνω χαρισματικών ανθρώπων και των απογόνων τους; Ίσως ότι για το πέταγμα του ενός από την κάθε οικογένεια τόσο ψηλά που έλιωσαν τα φτερά του, οι άλλοι πέταξαν τόσο χαμηλά που έλιωσαν από την υγρασία της θάλασσας… Οι διασημότεροι «καταραμένοι» είναι οι ακόλουθοι: 

Κένεντι

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έκανε λάθος ο πατριάρχης Τζόζεφ Κένεντι, αλλά δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι απόγονοι του πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Ο μεγαλύτερος γιος του Τζόζεφ Τζ. πέθανε στον πόλεμο το 1944, ενώ η κόρη του Καθλίν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1948.

Ο δεύτερος γιος του, ο αγαπημένος πρόεδρος των Αμερικανών Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δολοφονήθηκε το 1963, ενώ ο γερουσιαστής αδελφός του Ρόμπερτ είχε την ίδια κακή τύχη το 1968. Το 1984 ο γιος του τελευταίου, ο Ντέιβιντ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ενώ ένα άλλος αδελφός του, ο Μάικλ, σκοτώθηκε σε ατύχημα με σκι το 1997.

Τον τραγικό κύκλο του θανάτου ολοκλήρωσε το 1999 ο θάνατος του Τζον Φ. Κένεντι Τζ., της πανέμορφης συζύγου του Κάρολαϊν Μπεσέτ και της αδελφής της, όταν κατέπεσε το ιδιωτικό αεροσκάφος που πιλόταρε ο πρώτος στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ωνάσης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Onassis (@athenaonassis)

Ένα διάσημο όνομα, μια ελληνική τραγωδία. Ένας από τους πλουσιότερους και διασημότερους άνδρες στον κόσμο, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του, όταν ο γιος του Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Onassis (@athenaonassis)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @christinaonassis.ok

Κι όμως η πιο τραγική φιγούρα ήταν η αδελφή του τελευταίου, η Χριστίνα με τις γνωστές αυξομειώσεις βάρους που πρόδιδαν τον εύθραυστο χαρακτήρα της, η οποία μην μπορώντας να αποδεχτεί τα παραπάνω, την αυτοκτονία της μητέρας της που ακολούθησε και το θάνατο του πατέρα της από πνευμονία το 1975, αναλώθηκε σε ερωτικές σχέσεις με παραδόπιστους playboys της εποχής, οι οποίοι φεύγοντας δεν έπαιρναν μόνο τμήμα της περιούσιας της, αλλά και κομμάτι της ψυχή της.

Η ίδια πέθανε σε ηλικία 37 ετών το 1988 μετά την κατανάλωση ενός φονικού συνδυασμού από χάπια διαίτης και ηρεμιστικά. 

Γκριμάλντι 

Ο γάμος της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ ΙΙΙ του Μονακό το 1956 μπορεί να έμοιαζε με παραμύθι, ωστόσο στο τέλος δεν έζησαν αυτοί καλά, ακόμη κι αν οι υπόλοιποι στο μακρινό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής κατάφεραν να ζήσουν καλύτερα.

 

 

Το 1982 η πριγκίπισσα Γκρέις πέθανε σε ένα μυστηριώδες τροχαίο. Η νεώτερη κόρη της, η Στεφανί, που ήταν μαζί της στο αυτοκίνητο εκείνη τη τραγική μέρα, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ το γεγονός και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της μεταπηδώντας από τη μια αποτυχημένη ερωτική σχέση στην άλλη.

Η μεγαλύτερη κόρη της, η Καρολίνα, επιβίωσε του δικού της μεριδίου τραυμάτων με σημαντικότερο αυτό του θανάτου του δεύτερου συζύγου της, Στέφανο Κασιράγκι, με τον οποίο και απέκτησε τρία παιδιά, σε αγώνες ταχύτητας με το ταχύπλοο σκάφος του το 1990. 

Γκέτι

Credits: Energy Gov Wikimedia Commons

Ο Τζον Πολ Γκέτι, ιδρυτής της πετρελαϊκής εταιρείας Getty Oil Company, ήταν το 1957 ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ολόκληρη την Αμερική, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο ίδιος παντρεύτηκε πέντε φορές και ένα από τα πέντε παιδιά του απεβίωσε νωρίς.


 

Ωστόσο η κατάρα βάρυνε κυρίως τους απογόνους του, αφού το 1971 η σύζυγος του Τζον Πολ Γκέτι Τζ. πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, ενώ το 1973 ο γιος του Τζον Πολ Γκέτι ΙΙΙ απήχθη από την ιταλική μαφία, μέλη της οποίας του έκοψαν το αυτί στη προσπάθεια τους να πείσουν τον πατέρα του για τη κακή τύχη που τον περίμενε στην περίπτωση που δεν τους έδινε το ποσό των 3.4εκατ. δολαρίων σε λίτρα.

Ο Γκέτι στιγματίστηκε τόσο από την εμπειρία που το έριξε στις ναρκωτικές ουσίες και έγινε παραπληγικός, ενώ η αδελφή του Αιλίν διαγνώστηκε με HIV το 1984.   

Διαβάστε την Κυριακή τη συνέχεια στο β' μέρος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ