Οι καταραμένες δυναστείες: Λεφτά για 10 γενιές – ατυχίες που δεν αφήνουν όρθιο κανέναν επίγονο – Ανιέλι, Μπράντο, Χέμινγουεϊ (φωτό & βίντεο) (Part 2)

Ποια μέλη τους απογειώθηκαν στα ουράνια και ποια συνετρίβησαν στη γη

Οι Κένεντι ξεκληρίστηκαν πριν προλάβουν να εκπληρώσουν τις μεγάλες πολιτικές φιλοδοξίες τους. Οι Ωνάσηδες απέδειξαν με τις αλλεπάλληλες τραγωδίες τους ότι το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία. Οι Γκριμάλντι έχασαν όσους αγάπησαν, ενώ οι Γκέτι και οι Ανιέλι δεν υπάρχουν πια.

Οι Λι και οι Μπράντο ευτύχισαν μόνο στη μεγάλη οθόνη, ενώ η αισιοδοξία των Όσμοντ και το σθένος των Χεμινγουέϊ υπήρχαν μόνο στα μελωδικά τραγούδια των πρώτων και τα υπέροχα βιβλία που χαρακτήρισαν την οικογένεια των δεύτερων. Τι ήταν όμως αυτό που έκαψε τα φτερά όλων των παραπάνω χαρισματικών ανθρώπων και των απογόνων τους; Ίσως ότι για το πέταγμα του ενός από την κάθε οικογένεια τόσο ψηλά που έλιωσαν τα φτερά του, οι άλλοι πέταξαν τόσο χαμηλά που έλιωσαν από την υγρασία της θάλασσας…

Οι διασημότεροι καταραμένοι είναι οι ακόλουθοι: 

Ανιέλι 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnelli (@agnellidoc)

 

Ο Τζιοβάνι Ανιέλι, που έγινε πρόεδρος της Fiat το 1968, ανέκαθεν ζούσε υπό τη πίεση της εύρεσης ενός κληρονόμου για την αξίας 2δισ. δολαρίων αυτοκρατορία του. Ο γιος του, Εντουάρντο Ανιέλι, που δεν ενδιαφερόταν να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση συνελήφθη για ναρκωτικά στη Κένυα τη δεκαετία του 1990, ενώ το 2000 αυτοκτόνησε πέφτοντας από μια γέφυρα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnelli (@agnellidoc)

 

Κατά τραγική ειρωνεία και ο Τζιοβάνι Ανιέλι Τζ., ο ανιψιός του πατριάρχη που προετοιμαζόταν να γίνει κληρονόμος του, πέθανε το 1997 σε ηλικία μόλις 33 ετών από μια σπάνια μορφή καρκίνου. Το 2003 πέθανε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Fiat από καρκίνο του προστάτη. 

Όσμοντ

 

 

Η αυτοκτονία το 2010 του 18χρονου γιου της Μαρί Όσμοντ ήταν μόνο η τελευταία τραγωδία, που χτύπησε τη διάσημη οικογένεια. Νωρίτερα και η Μαρί Όσμοντ είχε παραδεχτεί ότι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει λόγω κατάθλιψης, καθώς δεν ξεπέρασε ποτέ τη σεξουαλική κακοποίηση της από μέλος της οικογένειας της.

 

 

Ο Ντόνι, ο διασημότερος των Όσμοντ, πέθανε από κατάθλιψη, μην μπορώντας να διαχειριστεί το τέλος της καριέρας του, ένα άλλο από τα διάσημα αδέλφια χρεοκόπησε, ένα ακόμα πάλεψε με τον καρκίνο του εγκεφάλου, ενώ ο τρίτος εξ αυτών ανακάλυψε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Λι

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)

 

Το 1973 ο σταρ των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι κατανάλωσε συνταγογραφημένα φάρμακα για τον πονοκέφαλο. Λόγω αλλεργικής αντίδρασης σε αυτά έπεσε σε κώμα και πέθανε σε ηλικία 32 ετών.

 

 

Είκοσι ένα χρόνια αργότερα ο γιος του Μπράντον έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 28 ετών σε γύρισμα, όταν το όπλο που τον στόχευε στη ουσία τον σκότωσε, παρότι οι βοηθοί της παραγωγής το είχαν γεμίσει με άσφαιρα. Ο θάνατος του θεωρήθηκε ατύχημα. 

Μπράντο

 

 

Η οικογένεια του βραβευμένου με δυο Όσκαρ, Μάρλον Μπράντο, δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Η μητέρα του ήταν αλκοολική, ενώ η πανέμορφη σύζυγος του, Άννα Κάσφι, θα αποκτήσει πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αμέσως μετά τη γέννηση του γιου τους Κρίστιαν, ο οποίος μεγαλώνοντας δεν ξέφυγε ούτε κι εκείνος από την παγίδα των ναρκωτικών ουσιών. 

 

 

Το 1990 ο Κρίστιαν πυροβόλησε και σκότωσε τον Νταγκ Ντρόλετ, εραστή της ετεροθαλούς αδελφής του, Τσαγιέν, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το 1995 η Τσαγιέν αυτοκτόνησε, ενώ το 2008 ο Κρίστιαν πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 49 ετών.

Χέμινγουεϊ

 

 

Η κατάρα των Χέμινγουεϊ είναι εύκολο να εξηγηθεί, αφού πίσω από τα τραγικά συμβάντα της κρύβεται η ασθένεια της κλινικής κατάθλιψης, που ταλαιπώρησε όλα σχεδόν τα μέλη της. Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, κατά πολλούς ο σημαντικότερος Αμερικανός συγγραφέας του 20ου αιώνα, παρά το Νόμπελ Λογοτεχνίας και τα βραβεία Πούλιτζερ που κέρδισε, τη δόξα, τα χρήματα και τους έρωτες που έζησε, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι το 1961, λίγες μόλις ημέρες μετά τα 62α γενέθλια του.

 

 

 

Πέντε χρόνια αργότερα, η αδελφή του Ούρσουλα, που πάλευε επίσης με την κατάθλιψη, αλλά και τον καρκίνο, αυτοκτόνησε παίρνοντας υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, ενώ δεκαέξι χρόνια μετά ο μοναδικός αδελφός του, Λέστερ, αυτοκτόνησε και αυτός όταν πληροφορήθηκε ότι έπρεπε να ακρωτηριαστούν τα πόδια του λόγω διαβήτη. Το 1996 η καλλονή εγγονή του, Μαργκό, αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στην 35η επέτειο από το θάνατο του διάσημου παππού της.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ