Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Πριν & μετά: Αυτή η κουζίνα έγινε αγνώριστη μόνο με λίγο χρώμα

Τολμήστε το και εσείς... 

Η αλήθεια είναι πως μια άσχημη κουζίνα είναι σαν μια μαύρη σκιά που πέφτει πάνω στο σπίτι μας και του χαλάει όλη την εικόνα. Πώς μπορείτε, όμως, να αλλάξετε και να ανανεώσετε την κουζίνα σας ολοκληρωτικά με λίγα χρήματα και χωρίς πολύ κόπο;

Η Kate είναι blogger και στο blog της, House Mix, μας δείχνει πώς κατάφερε να αλλάξει εντελώς το σπίτι της εύκολα και οικονομικά. Συγκεκριμένα η Kate ξόδεψε 200 δολάρια για να μεταμορφώσει εντελώς την κουζίνα της και έκανε όλες τις αλλαγές μόνη της χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Το πριν Αρχικά η κουζίνα έδειχνε πολύ σκοτεινή και μουντή λόγω του χρώματος των ντουλαπιών και του βαρετού χρώματος στους τοίχους. Η διακόσμηση ήταν απλή και χωρίς καμιά ένταση και ζωντάνια. Η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο ταιριάζει η ένταση και γι'αυτό η Kate σκέφτηκε να την ανακαινίσει κάνοντας μικρές αλλαγές που θα ανανέωναν εντελώς το χώρο.

Η κουζίνα πριν την ανακαίνιση ήταν μουντή, σκοτεινή και βαρετή.

Η κουζίνα πριν την ανακαίνιση ήταν μουντή, σκοτεινή και βαρετή.

Το μετά Τα ντουλάπια βάφτηκαν σε λευκό χρώμα και η Kate δημιούργησε ένταση και αντίθεση βάφοντας τους τοίχους σε μια σκούρα απόχρωση σε γκρι-ανθρακί. Το ίδιο χρώμα προτίμησε και για τα πλακάκια ανάμεσα στα ντουλάπια και τους πάγκους.

Μετά την μίνι ανακαίνιση η κουζίνα άλλαξε εντελώς όψη.

Μετά την μίνι ανακαίνιση η κουζίνα άλλαξε εντελώς όψη.

Για να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας θα χρειαστείτε μπογιά ειδική για το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ντουλάπια σας (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) και μπογιά για προστατευτικό φινίρισμα. Πριν βάψετε τα ντουλάπια χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να τα τρίψετε ώστε να εφαρμοστεί καλύτερα η μπογιά.

Στη συνέχεια καθαρίστε τα καλά με ένα μείγμα νερού-ξιδιού. Περάστε αρχικά με την μπογιά τα ντουλάπια σας και αφήστε να στεγνώσουν καλά για μια μέρα. Επαναλάβετε δύο φορές ακόμα ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η μπογιά έχει «σταθεί» καλά πάνω στα ντουλάπια. Στο τέλος περάστε τρεις στρώσεις ειδικής μπογιάς για προστασία.

Τα καφέ ντουλάπια ανανεώθηκαν με λευκή μπογιά.

Τα καφέ ντουλάπια ανανεώθηκαν με λευκή μπογιά αναφέρει το spirossoulis.

Το λευκό χρώμα προσθέτει φως σε έναν χώρο.

Το λευκό χρώμα προσθέτει φως σε ένα χώρο.

Tip Χρησιμοποιήστε προστατευτικό με βασικό συστατικό το νερό και όχι το λάδι. Τα προστατευτικά χρώματα που βασίζονται στο λάδι ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Το γκρι-ανθρακί χρώμα που χρησιμοποιήθηκε ανάμεσα στα ντουλάπια δημιούργησε μια πολύ ωραία αντίθεση με το λευκό των ντουλαπιών.

Το γκρι-ανθρακί χρώμα που χρησιμοποιήθηκε ανάμεσα στα ντουλάπια δημιούργησε μια πολύ ωραία αντίθεση με το λευκό των ντουλαπιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ