Ένα παγωτό πιο υγιεινό από το πολύσπορο κουλούρι - 37 βαθμούς πήρε το χωνάκι και μόλις 7 το αλμυρό κράκερ

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης προσφέρει μια όψιμη δικαίωση στους λάτρεις του παγωτού....

Οι λάτρεις του παγωτού, χαρείτε!

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης δείχνει ότι το παγωτό είναι πιο υγιεινή επιλογή από ένα πολύσπορο κουλούρι και άλλα τρόφιμα όπως τα κράκερς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ειδικοί της Σχολής Επιστήμης και Πολιτικής Διατροφής Friedman του Tufts ανέπτυξαν μια "Πυξίδα Τροφίμων" για την κατάταξη οποιουδήποτε είδους τροφίμου από το 1 έως το 100 με βάση τη διατροφική του αξία- όσο υψηλότερος ο αριθμός, τόσο πιο υγιεινό το τρόφιμο.

Κατά τη σύγκριση των τροφίμων, η μελέτη έδωσε σε ένα χωνάκι παγωτού με ξηρούς καρπούς και παγωτό σοκολάτα 37 βαθμούς, ενώ ένα πολύσπορο κουλούρι με σταφίδες έλαβε 19 βαθμούς και τα κράκερς με αλάτι 7 βαθμούς. 

Ενώ τα αμύγδαλα με σοκολάτα και τα τσιπς γλυκοπατάτας μπορεί να μην αποτελούν εκπληκτικές υγιεινές επιλογές, άλλες επιλογές που κατέλαβαν υψηλή θέση είναι τα απλά τσιπς Fritos, τα οποία έλαβαν 55 βαθμούς, και το κατεψυγμένο γαλλικό τοστ ολικής άλεσης, το οποίο βαθμολογήθηκε με 35 βαθμούς. Ο καπουτσίνο κατατάσσεται στην 69η θέση σύμφωνα με το People.

Ως προς τις κατηγορίες προϊόντων, δεν αποτέλεσε έκπληξη πως σνακ και γλυκά έλαβαν τη χαμηλότερη βαθμολογία με μέσον όρο 16,4 ενώ λαχανικά και φρούτα, μαζί με όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, την υψηλότερη. Αναψυκτικά με ζάχαρη είχαν βαθμολογία κατά μ.ο 27,6 ενώ χυμοί φρούτων και λαχανικών 67. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ