Ο «φαντομάς» της Εθνικής Πινακοθήκης σπάει τη σιωπή του:«Ό,τι συνέβη, έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη»

Ο 50χρονος απέσπασε από την Εθνική Πινακοθήκη τρεις πίνακες, έργα των Πικάσο, Μοντριάν και Μονκάλβο.

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θύμιζε η κλοπή το 2012 απο την Εθνική Πινακοθήκη 3 πινάνων αμύθητης αξίας .Ο ένοχος συνελήφθη καταδικάστηκε και τώρα για πρώρη φορά  αναφέρεται στους λόγους πον τον έκαναν να προβεί σε αυτή την πράξη .

«Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη. Πιστεύω ότι οποιονδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιο λάθος», δήλωσε ο Γιώργος Αρματζόμπουλος.O δράστης της κινηματογραφικής κλοπής υποστηρίζει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την παράνομη πράξη ήταν η επιθυμία του να μεγαλώσει τη συλλογή του, ενώ αρνείται ότι αυτά τα εννιάμισι χρόνια, προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες.

"Ήμουν ήδη συλλέκτης μία μικρής συλλογής από διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες και ήθελα να εμπλουτίσω αυτή τη συλλογή, που είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα, με κάποια έργα φημισμένων ζωγράφων" επισημαίνει ο 50χρονος.

 

 

Από το 2010  άρχισε να σκέφτεται την κλοπή. Χρειάστηκαν έξι μήνες παρακολούθησης των μέτρων ασφαλείας στο κτίριο για να πραγματοποιήσει τη διάρρηξη. Ο 50χρονος έκλεψε τον πίνακα "Γυναικείο Κεφάλι", αναφορά του Πικάσο στη μούσα του Ντόρα Μάαρ, το έργο "Μύλος" του Μοντριάν και ένα σχέδιο του Μονκάλβο. Τα πρώτα δύο έργα τα επέστρεψε με την παράδοσή του και το τρίτο υποστήριξε ότι καταστράφηκε.

Τους τελευταίους δύο μήνες πριν ομολογήσει, ο κατηγορούμενος έκρυψε τα έργα σε μια ρεματιά στην Κερατέα . "Ήταν σε μία πολυεστερική θήκη, πάρα πολύ καλά μονωμένα. Η ασφάλεια είδε πως παραδοθήκαν και την συσκευασία και δεν υπήρχε πιθανότητα σε καμία περίπτωση να πάθουν το παραμικρό" συνέχισε.

Ο 50χρονος θα περιμένει να έρθει η ώρα της δίκης του και της απόδοσης ευθυνών για την αφαίρεση των ανεκτίμητης αξίας πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο 50χρονος αποφυλακίστηκε στις 12 Αυγούστου, με μοναδικό όρο να φορά "βραχιολάκι".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ