Ζωή Λάσκαρη: Σπάνιο βίντεο από τα καλλιστεία του 1959, όταν στέφθηκε Σταρ Ελλάς – Πέντε χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό 

Μία εντυπωσιακή γυναίκα, με μοναδική ομορφιά και απαράμιλλο στυλ

 

«Ήμουν οκτώ μηνών όταν σκότωσαν τον πατέρα μου, στα 24 του, στον εμφύλιο. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν επτά χρονών. Η απώλεια των γονιών είναι ένα κενό που δεν αναπληρώνεται ποτέ. Δεν έζησα Χριστούγεννα. Στο σπίτι είχαμε συνέχεια πένθος. Δεν στολίσαμε ποτέ δέντρο. Γι’ αυτό και δεν αγαπώ τα Χριστούγεννα, άλλωστε. Δεν τα έχω βιώσει».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μοναδική Ζωή Λάσκαρη, που την Πέμπτη 18 Αυγούστου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την ημέρα που ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων. 

Η Ζωή Λάσκαρη, εκτός από μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, υπήρξε και μία από τις εντυπωσιακές γυναίκες, με μοναδική ομορφιά και απαράμιλλο στυλ. Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν, για τη μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου είναι ότι σε ηλικία 15 ετών και με το αληθινό της όνομα ακόμη που ήταν Ζωή Κουρούκλη είχε συμμετάσχει στα καλλιστεία και είχε κερδίσει τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς».

Η επιθυμία της Ζωής Λάσκαρη ήταν τόσο μεγάλη να λάβει μέρος στα καλλιστεία που αναγκάστηκε, το 1959, να δηλώσει ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη για να της επιτρέψουν να ανέβει στην πασαρέλα. Ένα σπάνιο βίντεο από τη βραδιά εκείνη των καλλιστείων του 1959, δημοσιεύτηκε στο Instagram, στον λογαριασμό του γνωστού φωτογράφου Κλεισθένη.

«Η Ζωή Λάσκαρη σε ένα σπάνιο βίντεο των καλλιστείων στις 20 Ιουνίου 1959 στα Αστέρια της Γλυφάδας. Με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Χριστίνα Σύλβα. Με το πραγματικό της όνομα Ζωή Κουρούκλη πήρε μέρος στα καλλιστεία σε ηλικία μόλις 15 ετών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ