Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς - ''Μελωδέ της καρδιάς μου", του έγραψε η Μπέσυ Αργυράκη

Φίλοι, συνεργάτες του και συνάδελφοι, τον αποχαιρετούν με σπαρακτικά μηνύματα... 

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο τραγουδιστής και συνθέτης Ρόμπερτ Ουίλιαμς, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1949. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 υπήρξε κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll.

 

Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής της ποπ και της ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams».

Το 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ». Το 1977, μαζί με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι "Μάθημα Σολφέζ", σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σέβης Τηλιακού, που πήρε την πέμπτη θέση.

 

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου».

Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Η Μπέσσυ Αργυράκη αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς: "Μελωδέ της καρδιάς μου"

Η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Ουίλιαμς σκόρπισε τη θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, στα οποία υπέκυψε σε ηλικία 73 ετών.

Η αγαπημένη του φίλη κι συνεργάτιδα, η Μπέσσυ Αργυράκη, θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημόσια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

"Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης...Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα" έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram

«Αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ» λέει συγκινημένος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
 

Η Σοφία Βόσσου αποχαιρέτησε με πόνο ψυχής τον καλό της φίλο

''Δυστυχώς δεν ξημερώσαμε καλά. Ο Ρόμπερτ μας ταξίδεψε. Ευγενική μου ψυχλη στο καλό σε ευχαριστούμε'' 

 

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για τον θάνατο του τραγουδιστή Ρόμπερτ Ουίλιαμς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του '80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά.

Ποιος ήταν 

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου».

Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992. Σε συνέντευξη του το 2013 ανέφερε ότι εργαζόταν στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρησης, τον φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιστών. Συνέθεσε επίσης τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αφήνει πίσω του τα παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, και την σύζυγό του, Αμαλία Δημητριάδη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ