Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης στην κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν: Το βίντεο με τον πατέρα σε απόγνωση – το παρασκήνιο - το Κρεμλίνο

Την ευθύνη ανέλαβε μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση Ρώσων Παρτιζάνων, ο Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στραός (NRA)

Μεγάλους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία από τη Ρωσία έχει προκαλέσει η δολοφονία της Ντάρια Ντουγκίνα, κόρης του Ρώσου πολιτικού σχολιαστή Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος αποκαλείται «ο εγκέφαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Κι ενώ η Μόσχα δαχτυλοδείχνει το Κίεβο για το συμβάν, λέγοντας ότι ο προαναφερόμενος «Ρασπούτιν» του Ρώσου προέδρου είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του, μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση Ρώσων Παρτιζάνων, ο Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στραός (NRA), που έχει στόχο της την ανατροπή του Πούτιν, φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τo αιματηρό συμβάν. 

 

 

Η δολοφονία σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Η 29χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα της, όταν αυτό εξερράγη, με ρωσικά τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν με το ίδιο αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο ίδιος τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Από εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει, ο άνδρας φαίνεται πως ήταν σε κατάσταση σοκ βλέποντας την κόρη του νεκρή.

 

 

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram Baza, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως η Ντούγκινα οδηγούσε για περίπου δέκα λεπτά προτού εκραγεί το όχημα, πάρει φωτιά και φύγει από τον δρόμο. Η άτυχη κοπέλα πέθανε επί τόπου. Σημειώνεται ότι την ημέρα του συμβάντος ο Αλεξάντερ Ντούγκιν και η κόρη του ήταν παρόντες σε φεστιβάλ στο κτήμα Ζαχάροβο, κοντά στη Μόσχα, όπου ο δημοσιογράφος έδωσε διάλεξη με θέμα «Παράδοση και Ιστορία».

 

 

Ο Ντούγκιν, ο «εγκέφαλος του Πούτιν», έχει μεγάλη επιρροή στον Ρώσο πρόεδρο, παρότι υπήρξε ηγετική μορφή τόσο της ευρωπαϊκής «νέας Δεξιάς» όσο και της «alt-right» στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα την Washington Post, η ομιλία του Πούτιν την παραμονή της εισβολής στην Ουκρανία, που ουσιαστικά αρνήθηκε την ύπαρξη της Ουκρανίας και των Ουκρανών,  ήταν επηρεασμένη από τον Ρώσο διανοούμενο, τις ιδέες του οποίου ασπάστηκε το ρωσικό καθεστώς την τελευταία 20ετία.

Ο Ντούγκιν, παιδί της ύστερης παρακμής της Σοβιετικής Ένωσης, ανήκει στους πολιτικούς στοχαστές που εφευρίσκουν ένα δυναμικό και ένδοξο παρελθόν, γεμάτο μυστικισμό, προκειμένου να ερμηνεύσουν τις αποτυχίες του παρόντος. Υποστηρίζουν ότι το μέλλον επιβάλλει την ανάκτηση αυτού του παρελθόντος από το φιλελεύθερο, εμπορικό, και κοσμοπολίτικο παρόν. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο Ντούγκιν.  Στο έργο του «Τα θεμέλια της γεωπολιτικής: Το γεωπολιτικό μέλλον της Ρωσίας» -το οποίο κυκλοφόρησε το 1997- σκιαγραφεί όλα όσα βλέπουμε σήμερα: Ρώσοι πράκτορες, λέει, οφείλουν να ενισχύσουν κάθε είδους διχαστική τάση στις ΗΠΑ, στηρίζοντας τους θιασώτες του απομονωτισμού. Στη Βρετανία, πρέπει να γιγαντωθεί το ιστορικό χάσμα με την ηπειρωτική Ευρώπη και να ενισχυθούν τα αυτονομιστικά κινήματα.

Η δυτική Ευρώπη πρέπει να «αγκαλιάσει» τη Ρωσία, με δόλωμα τους φυσικούς της πόρους. Το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί εκ των έσω, επισημαίνει. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Πούτιν ακολούθησε κατά γράμμα το «δόγμα» του Ντούγκιν. Αφού τέλειωσε με ΗΠΑ και Ευρώπη, προχώρησε στην εφαρμογή των θέσεων του για τη Ρωσία.

Όσον αφορά το μεγάλο ερώτημα του ενόχου της δολοφονίας της κόρης του, για τη Μόσχα ευθύνεται ξεκάθαρα η ουκρανική κυβέρνηση.  Ο πρώτος που κατηγόρησε ανοιχτά το Κίεβο είναι ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν. «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και ανατίναξαν την κόρη του… σε αυτοκίνητο. Ευλογημένη μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα» έγραψε στο Telegram.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικαΐλο Ποντολιάκ, ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό». Μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση Ρώσων Παρτιζάνων, που έχει θέσει ως στόχο της την ανατροπή του Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Στο μεταξύ την κατάσταση περιπλέκει η φερόμενη ανάληψη της ευθύνης από την άγνωστη μέχρι σήμερα οργάνωση Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (NRA), που έχει ως στόχο της την ανατροπή του Πούτιν. Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά η βομβιστική επίθεση που σκότωσε την 29χρονη Ντούγκινα, δημοσιογράφο στο επάγγελμα που είχε ταχθεί υπέρ της ρωσικής εισβολής στα ουκρανικά εδάφη, συνδέεται με τον πόλεμο θα είναι πρώτη φορά που  «τιμωρείται» άτομο από τον στενό κύκλο του Κρεμλίνου. Τα αντίποινα θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, σύμφωνα με τους αναλυτές. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ