Μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο η Yang Huiyan είναι Κινέζα με Κυπριακό διαβατήριο - Πως έχασε πριν 1 μήνα την μισή περιουσία της

Απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα το 2018, αλλά η Κίνα δεν την αναγνωρίζει
 

 

Η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας έχασε πάνω από τη μισή της περιουσία σε διάστημα ενός έτους, λόγω της μεγάλης κρίσης στον τομέα ακινήτων της Κίνας

Η Yang Huiyan, πλειοψηφούσα μέτοχος στη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας, Country Garden, είδε την καθαρή της περιουσία να μειώνεται κατά περισσότερο από 52% στα 11,3 δισ. δολάρια από 23,7 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Όπως γράφει το ABC, η περιουσία της δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν οι μετοχές της Country Garden στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά 15%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει νέες μετοχές για να συγκεντρώσει μετρητά. Η Huiyan κληρονόμησε την τεράστια περιουσία της, όταν ο πατέρας της, ο ιδρυτής της Country Garden Yang Guoqiang, της μεταβίβασε τις μετοχές του το 2005 και έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Yang Huiyan μετά βίας κρατά σήμερα αυτόν τον τίτλο, με τη μεγιστάνα στον κλάδο των χημικών ινών Fan Hongwei να την πλησιάζει με καθαρή περιουσία 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, η Huiyan απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα το 2018, παρότι η Κίνα δεν αναγνωρίζει την διπλή υπηκοότητα. 

Να σημειωθεί ότι οι κινεζικές αρχές αυστηροποίησαν τη στάση τους απέναντι στο υπερβολικό χρέος στον τομέα των ακινήτων το 2020, αναγκάζοντας σημαντικούς «παίκτες» όπως η Evergrande και η Sunac να δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν πληρωμές και να τους αναγκάσουν να επαναδιαπραγματευτούν με τους πιστωτές καθώς βρίσκονταν στα όρια της χρεοκοπίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι αγοραστές σε όλη τη χώρα, εξαγριωμένοι με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή και τις παραδόσεις των ακινήτων τους, άρχισαν να «παγώνουν» τις πληρωμές στεγαστικών δανείων για σπίτια που είχαν πωληθεί πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ