Κιτς; Αντίγραφο του Παρθενώνα ετοιμάζεται στη Μελβούρνη

Θα καλυφθεί με τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας από τοπικούς καλλιτέχνες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Παρθενώνας… πάει Μελβούρνη. Σύντομα η αυστραλιανή πόλη θα αποκτήσει ένα αντίγραφο του Παρθενώνα στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας. Σύμφωνα με τον Guardian αυτή η μίνι Ακρόπολη, που θα κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους μήνες θα καλυφθεί με τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας από τοπικούς καλλιτέχνες.

Το έργο είναι αρχιτεκτονική ανάθεση της Εθνικής Πινακοθήκης για το 2022, μια ετήσια σειρά που προσκαλεί Αυστραλούς αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν προσωρινές κατασκευές για τον κήπο της γκαλερί.

Το Temple of Boom, δημιουργία των καλλιτεχνών Adam Newman και Kelvin Tsang, θα έχει περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του Παρθενώνα και θα φιλοξενήσει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα παραστάσεων, ζωντανής μουσικής και άλλων εκδηλώσεων. Το όνομα Temple of Boom είναι από τις δονήσεις της μουσικής.

Ο υπουργός δημιουργικών βιομηχανιών της Βικτώριας, Στιβ Δημόπουλος, δήλωσε ότι «υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό στο να επισκέπτεσαι τον Παρθενώνα, αλλά κατά βάση είναι ένα μουσειακό έργο», δήλωσε. «Αυτό θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και θα έλεγα εξίσου ξεχωριστό, όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί του, να περπατήσετε μέσα σ’ αυτό, να πιείτε ένα ποτό κοντά του μια ωραία καλοκαιρινή νύχτα και η Μελβούρνη και η Βικτώρια μπορούν να εκπροσωπηθούν στην πρόσοψή του», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ