Ελληνοαυστραλέζα μηνύει ψυχίατρο γιατί την ώθησε να αλλάξει φύλο μόλις την γνώρισε - 10 χρόνια μετά λυπάται που δεν μπορεί να γίνει μητέρα

Ο προηγούμενος γιατρός είχε συστήσει την πλήρη ψυχιατρική εξέταση της πριν την έναρξη της ορμονικής θεραπείας

 

Η πρώτη φορά που η Jay Langadinos είδε τον ψυχίατρο Dr. Patrick Toohey ήταν όταν ήταν 19 ετών και ζούσε ακόμη ως αγόρι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ήταν Μάιος του 2010 και στην διαδικασία για τη φυλομετάβαση που επιθυμούσε ο ενδοκρινολόγος της την είχε παραπέμψει στον προαναφερθέντα γιατρό. 

Σήμερα η ίδια τον μηνύει επειδή ενέκρινε την ορμονοθεραπεία της μετά από μία μόλις συνάντηση που είχε σαν αποτέλεσμα να υποβληθεί σε δύο επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση του στήθους και της μήτρας της.

 

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας και την οποία επικαλείται η Sydney Morning Herald η Langadinos είχε θεωρηθεί πολύ νέα για όλη αυτή την περιπέτεια από τον προηγούμενο γιατρό που την παρέπεμψε στον Toohey εκτιμώντας ότι χρειαζόταν «πλήρη ψυχιατρική εξέταση πριν την έναρξη της ορμονικής θεραπείας».

Μετά την πρώτη του συνάντηση με την Langadinos, ο Dr. Patrick Toohey κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έπασχε από δυσφορία φύλου και ήταν κατάλληλη για θεραπεία με τεστοστερόνη, αναφέρεται στο έγγραφο. Την επόμενη φορά που η Langadinos είχε ραντεβού με τον Toohey τον Φεβρουάριο του 2012, του είπε ότι ήταν πρόθυμη να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί χειρουργικά το στήθος της στο πλαίσιο της φυλομετάβασής της.

Ο Toohey ενέκρινε τη διπλή μαστεκτομή για την ασθενή του, η οποία υποβλήθηκε στην επέμβαση τον Απρίλιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Ένα μήνα αργότερα, η Langadinos συναντήθηκε με τον Toohey για τρίτη και τελευταία φορά για να συζητήσουν την αφαίρεση της μήτρας της. Σύμφωνα με την αγωγή, ο Toohey έγραψε ότι δεν μπορούσε να βρει καμία «ψυχιατρική αντένδειξη για να προχωρήσει σε υστερεκτομή στο πλαίσιο της φυλομετάβασης», ανοίγοντας τον δρόμο για την Langadinos, τότε 22 ετών, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Νοέμβριο.

Σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, η Langadinos - η οποία δεν προσδιορίζεται πλέον ως άνδρας - μηνύει τον Toohey για επαγγελματική αμέλεια, ισχυριζόμενη ότι έδωσε το πράσινο φως για την ορμονοθεραπεία της, ακόμη και όταν του είπε ότι πάσχει από κοινωνική φοβία. Η ίδια ισχυρίζεται ότι το 2016, τέσσερα χρόνια μετά την υστερεκτομή της, κι ενώ λάμβανε ψυχιατρική θεραπεία από άλλον γιατρό, «συνειδητοποίησε ότι δεν έπρεπε να είχε υποβληθεί στην ορμονοθεραπεία ή στην πρώτη και δεύτερη επέμβαση».

Στα έγγραφα, υποστηρίζει ότι ο Toohey θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι μπορεί να είναι στο φάσμα του αυτισμού και να την είχε παραπέμψει για περαιτέρω θεραπεία.
Μιλώντας στα αυστραλιανά The Age και Sydney Morning Herald, η 31χρονη δήλωσε: «Το να ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά είναι απολύτως καταστροφικό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ