Good news: Η Εθνική πόλο κορασίδων στις 4 του παγκόσμιου πρωταθλήματος-έτοιμες για τη μεγάλη στιγμή

Στην παγκόσμια τετράδα η Ελλάδα, 12-7 την Κροατία.

Η Εθνική ομάδα, δεν μπορούσε να μην ικανοποιήσει  το φανατικό κοινό που απέκτησε στη Λάρισα, και βεβαίως κατέκλυσε κάθε γωνιά του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας. Νίκησε 12-7 την Κροατία, και πανηγυρικά, προκρίθηκε στον (26/08, 19:30) ημιτελικό με αντίπαλο την Αυστραλία, που νωρίτερα νίκησε την Ιταλία 10-5.

Ψυχωμένες, αποφασισμένες, δεν άφησαν περιθώρια στην Κροατία που θα συνεχίσει πλέον στο gold group. Η Ελλάδα, είναι στο platinum. Εκεί αξίζει να βρίσκεται με βάση τις…παραστάσεις που έχει δώσει από την πρώτη μέρα στη Θεσσαλία. Η ομάδα ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά φαίνεται και βγαίνει και η πολύ σκληρή δουλειά που έχει γίνει. Ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, δεν άφησαν φάση να πάει χαμένη. Προηγήθηκαν 3-1 στο εξάλεπτο (από αύριο θα παίζουν κανονικά οκτάλεπτα πλέον), και 6-2 με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο κόσμος που κρεμόταν σαν τσαμπιά από τις εξέδρες, «έσπρωχνε» την ομάδα, που έχει πάντα αυτόν τον όγδοο παίκτη στη σύνθεσή της. Και όταν η Κροατία έκανε την απέλπιδα προσπάθεια μήπως μειώσει, γινόταν το αντίθετο: το 8-5 στα 2.37 από τη λήξη του τρίτου εξάλεπτου έγινε σταδιακά 12-5 στην τελευταία περίοδο, με την επίθεση να βγάζει φωτιές.

Κορυφαία σκόρερ η Δέσποινα Δρακωτού με τέσσερα τέρματα. Τον αγώνα παρακολούθησε και η Ομοσπονδιακή Τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων, Ευτυχία Καραγιάννη.

PLATINUM – GOLD

ΕΛΛΑΔΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ 12 -7

Εξάλεπτα: 3-1, 3-1, 4-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1,  Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη 2, Δρακωτού 4, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 2, Καραμπέτσου 2, Μπεκρή.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Γκλας 3, Γιαζβίν 1, Πέσιτς 1, Σρόι 1, Αλαμάτ 1,

Διαιτητές: Οζερενγκίν (Τουρκία), Γκαρσία (Ελβετία).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ