Yakamoz - Το σκάφος πλωτό - παλάτι του Ερντογάν στο Βόσπορο: Έχει μήκος 50 μέτρων - Προκαλεί με το κόστος του (φωτό - βίντεο)

Η κατασκευή του σκάφους 49,5 μέτρων ολοκληρώθηκε σε οκτώ χρόνια. 

Την εμφάνισή του στον Βόσπορο έκανε το 50μετρο, τετραώροφο μέγα γιοτ του Ερντογάν, το οποίο φέρει το έμβλημα της τουρκικής προεδρίας.

Το Yakamoz  («Σεληνόφως») έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του μετά από μεγάλη ανακαίνιση και φωτογραφήθηκε ανοικτά της ακτής της Κανλίτζα, υπό τη συνοδεία σκάφους της ακτοφυλακής. 

Δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο, αν μέσα στο γιοτ βρισκόταν ο Ερντογάν, που έχει ως γνωστόν μια αγάπη στην πολυτέλεια και τα παλάτια.

 

 

Το 1997, ο Πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αποφάσισε να κατασκευάσει ένα γιοτ με τον προϋπολογισμό που διατέθηκε από το Προεδρικό Επίδομα

 

 

Το 2018, όταν ο Ερντογάν ήταν πρόεδρος, το γιοτ αφαιρέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και μεταφέρθηκε στην Προεδρία. Δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για το πλωτό παλάτι, αναφέρει το cumhuriyet

 Διαθέτει τέσσερα καταστρώματα και κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται από τα ψηλά κύματα και να μην ταλαντεύεται. Το γιοτ, το οποίο μπορεί να ταξιδέψει περίπου 16 μίλια, μπορεί να πλέει συνεχόμενα για 15-20 ημέρες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ