Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ντίνα Νικολάου: Yπέροχη τούρτα carrot cake με κρέμα και σάλτσα καραμέλας

Carrot cake σίγουρα έχετε φτιάξει, αλλά σ’ αυτή τη συνταγή, η αποκάλυψη είναι το αλεύρι βρώμης. Λεπτό, φίνο και τόσο γευστικό που θα σας ξετρελλάνει!

Υλικά

Για το κέικ

Για τη σάλτσα καραμέλα

Για την κρέμα

Για τη διακόσμηση

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το κέικ καρότου

  1.  

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 23-25 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνω στην άκρη.

     

  2.  

    Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ηλιέλαιο και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα προσθέτω το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύω για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω τα καρότα και τα καρύδια, δουλεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

     

  3.  

    Χωρίζω το μείγμα στα 2 ταψάκια, σκορπίζω τον ανανά και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή βγάζω από το φούρνο. Τα αφήνω για 30 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

     

Για την καραμέλα

  1.  

    Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

     

  2.  

    Ρίχνω με προσοχή την κρέμα και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη σάλτσα σε μια κανάτα. Την αφήνω να κρυώσει.

     

Για την κρέμα

  1.  

    Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ. Προσθέτω την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, αφράτο μείγμα.

     

Για τη συναρμολόγηση

  1.  

    Αφού τα κέικ έχουν κρυώσει εντελώς παίρνω ένα μαχαίρι και αφαιρώ τυχόν φουσκώματα, έτσι ώστε να είναι ισόπαχοι οι δίσκοι.

     

  2.  

    Βάζω τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ρίχνω στο κέντρο αρκετή σάλτσα καραμέλας. Απλώνω μια γενναία δόση κρέμας και απλώνω με μια σπάτουλα. Καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο τον οποίο ραντίζω με σάλτσα καραμέλας.

     

  3.  

    Διακοσμώ με ροζέτες κρέμας, καροτάκια ζαχαρόπαστας και φλέικς καρύδας.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ