Ακραίες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο: « Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει-Δεν μένεις έγκυος από βιασμό» (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας για το κήρυγμα σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις του.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, για να μιλήσει αναφορικά με το θέμα των αμβλώσεων και προχώρησε σε μια σειρά από δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό. «Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε. Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

 

 

Για το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή στις εκκλησίες κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Η Ιερά Σύνοδος αφουγκράζεται την κοινωνία, η άμβλωση είναι έγκλημα και δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή», ενώ για την περίπτωση που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ανέφερε:

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ