Gazprom: Βίντεο τρολ που προειδοποιεί για τις δυσκολίες που έρχονται – «Ο χειμώνας θα είναι βαρύς»

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας «απειλεί» την Ευρώπη με πλάνα από χιονισμένες πόλεις...

 

Η Gazprom, έχοντας σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα, «τρολάρει» την Ευρώπη με βίντεο που δημοσίευσε. Στο επίμαχο βίντεο δείχνει πως η Ευρώπη θα μπορούσε να παγώσει, χωρίς εισαγόμενο ρωσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, ο ενεργειακός γίγαντας δημοσίευσε το βίντεο με τίτλο «Θα είναι ένας βαρύς χειμώνας», δείχνοντας τη ροή φυσικού αερίου να μηδενίζεται και τα χιόνια να έρχονται. Όπως υποστηρίζει η ρωσική εταιρεία, η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αερίου Nord Stream από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά δεν θα καταστεί εφικτή, προτού η Siemens Energy επισκευάσει ελαττωματικό εξοπλισμό.

«Μάλλον θα έπρεπε να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στη Siemens, πρέπει να επισκευάσει εξοπλισμό πρώτα», ανέφερε ο κ. αν. CEO της εταιρείας, ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ. Η Ρωσία θα αντιδράσει στην επιβολή διατίμησης στο πετρέλαιό της, διαθέτοντας μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων που παράγει στην Ασία, τόνισε παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ