Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης – ιδρυτικό στέλεχος της ΕΡΤ3

Έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο ο θάνατος του δημοσιογράφου Νίκου Βολωνάκη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 74 ετών.

Ο θάνατος του δημοσιογράφου, ο οποίος ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΡΤ3, άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, ευπατρίδης, καινοτόμος και προσωπικός φίλος της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. «Όλοι όσοι δουλέψαμε με τον Νίκο Βολωνάκη, είμαστε σήμερα φτωχότεροι. Ο πολιτισμός που πρέσβευε ακτινοβολούσε και στην συμπεριφορά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, με αντικείμενο τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

Η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης. Το δημοσιογραφικό έργο του Νίκου Βολωνάκη υπήρξε πάντοτε συνδεδεμένο με τη μεγάλη ευαισθησία, την καλλιέργεια και την ευγένεια που χαρακτήριζαν τον ίδιο.

Η κηδεία του δημοσιογράφου Νίκου Βολωνάκη θα γίνει αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 15.30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη). Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει «τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και αποχαιρετά με οδύνη τον αγαπητό συνάδελφο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ