Όταν η Ελισάβετ επισκέφτηκε την Ελλάδα με τον Φίλιππο το 1950: Ερωτευμένο το τότε πριγκιπικό ζεύγος - ανέβηκαν στην Ακρόπολη (φωτό & βίντεο)

Είχαν γίνει δεκτοί από το βασιλιά Παύλο και τη βασίλισσα Φρειδερίκη

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε ταξίδια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ωστόσο επισκέφτηκε την Ελλάδα μονάχα μια φορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλλιπος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921. Ο πατέρας του ήταν ο Έλληνας Πρίγκιπας Ανδρέας, πρώτος ξάδελφος του οποίου υπήρξε ο Βασιλέας Γεώργιος Ε΄ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε βρεφική ακόμη ηλικία, ο Φίλιππος επιβιβάστηκε μαζί με την οικογένειά του σε βρετανικό πολεμικό πλοίο κατά τα ταραχώδη γεγονότα του 1922.

Μπορεί η Ελισάβετ να μην έκανε κάποια επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μέσα στα 70 χρόνια της βασιλείας της, ωστόσο είχε έρθει στην Αθήνα με τον άντρα της, όσο ήταν ακόμα πριγκίπισσα.

Το ερωτευμένο ζεύγος είχε ανέβει στην Ακρόπολη και είχαν καταθέσει επίσης στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Στο Instagram του Κλεισθένη Δασκαλάκου δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία από τότε ενώ σγτην ανάρτηση διαβάζουμε: «Πέθανε στα 96 της χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου πριν λίγο. Ο Κλεισθένης την φωτογραφίζει τη μοναδική φορά που ήρθε στην Ελλάδα το 1950 μαζί με τον Φίλιππο»

 

 

Μια ανάλογη φωτογραφία έχει ανεβάσει στο Instagram και η Έλενα Μακρή-Λυμπέρη με την εκδότρια να γράφει: «RIP Queen Elizabeth: Η μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανίας και του κόσμου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών σηματοδοτώντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.

Λέγεται συχνά ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως η Ελισάβετ και ο σύζυγος της πρίγκιπας Φίλιππος είχαν επισκεφθεί μαζί την Ελλάδα και είχαν γίνει δεκτοί με θερμότητα, απλά αυτό συνέβη το 1950, τρία χρόνια πριν την άνοδο της Ελισάβετ στο θρόνο.

 

 

Εκείνη την εποχή, η Ελισάβετ και ο Φίλιππος ζούσαν στη Μάλτα, λόγω των υποχρεώσεων του Φιλίππου ως υψηλόβαθμου αξιωματούχος του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το πριγκιπικό, τότε, ζεύγος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το Δεκέμβριο του 1950. Είχαν γίνει δεκτοί από το βασιλιά Παύλο και τη βασίλισσα Φρειδερίκη και είχαν επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων, την πλατεία Συντάγματος –όπου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου– και την Ακρόπολη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ