Έλληνας σεφ στο Μπάκιγχαμ: Ήταν 5 το πρωί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ κατέβηκε με το νυχτικό στην κουζίνα – Τι του ζήτησε 

Είχε λιγούρα για… μαρμελάδα σύκο 
 

 

Ένα από τους ανθρώπους που ήξερε από πρώτο χέρι τα… ιδιαίτερα γούστα της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ, Νίκος Κουλούσιας. Συνεργάτης του παλατιού της Βρετανίας από το 2017, ήταν ένας από τους πολλούς σεφ που επιμελούνταν το διατροφολόγιο της βασίλισσας.

«Είναι σαν να φεύγει ένας δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψει», δήλωσε ο ίδιος στο MEGA. Ερωτώμενος μάλιστα για τυχόν αλλαγές στη διατροφή της, λόγω προβλημάτων υγείας είπε πως δεν είχε αλλάξει κάτι που να προκαλούσε ανησυχία, αν και είχαν λιγοστέψει τα γεύματά της λόγω ηλικίας.

«Θυμάμαι λίγο πριν τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, όταν μέναμε για 3 μήνες σχεδόν μέσα στα ανάκτορα, κατέβηκε με το νυχτικό της κατά τις 5 το πρωί στην κουζίνα, ξαφνικά μου χτυπάει την πλάτη και απλά μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο. Εγώ δεν είχα και μου είπε πήγαινε να φέρεις στη φάρμα που είναι ακριβώς δίπλα στα ανάκτορα. Ήταν δυο μέρες πριν τον γάμο όμως, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από το κάστρο και αντί να κάνω 5 λεπτά έκανα 45», αφηγήθηκε.

Όσον αφορά στο φαγητό της, ο Νίκος Κουλούσιας είπε ότι δεν ήταν πολύ απαιτητική, εκτός εάν επρόκειτο για κάποιο συμπόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ότι ήταν πάρα πολύ επιλεκτική. «Μερικές φορές έσβηνε τα μενού που της στέλναμε για να τα διαλέξει. Κάναμε τον σταυρό μας κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ