Σπέτσες: Φως και συγκίνηση στην Αρμάτα - 200 χρόνια από τη Ναυμαχία κατά των Οθωμανών (φωτό & βίντεο)

Το νησί του Αργοσαρωνικού πλημμύρισε από κόσμο

Υπερθέαμα αποτέλεσε για τους χιλιάδες επισκέπτες των Σπετσών η αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας με την πυρπόληση της Αρμάτας.

Το νησί του Αργοσαρωνικού πλημμύρισε από κόσμο, που κατέληξε στο λιμάνι για να παρακολουθήσει τη 200η επέτειο του εορτασμού της Ναυμαχίας.

Η αναπαράσταση ναυμαχίας επιχειρήθηκε με ήχο και φως αλλά και με την αρμάτα μέσα στη θάλασσα, να προσομοιάζει με την πραγματική ναυμαχία του 1822, κατά την οποία ο ολιγάριθμος στόλος των Ελλήνων νησιωτών νίκησε τον υπέρτερο αριθμητικά και ποιοτικά οθωμανικό.

Και όλα αυτά, χάρη στον ηρωισμό του Σπετσιώτη πυρπολητή Κοσμά Μπαρμπάτση, που έβαλε φωτιά με το πυρπολικό του στην τουρκική ναυαρχίδα.

Η πυρπόληση του ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας ήταν το βράδυ του Σαββάτου ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς συμμετείχε το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ομοίωμα της ναυαρχίδας.

Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από τις 20 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα σε διαφορετικά σημεία του νησιού, σύμφωνα με το anagnostis.org.

Με τον εορτασμό των 200 χρόνων επιχειρήθηκε παράλληλα η Διεθνής προβολή του νησιού, κάτι που φάνηκε ήδη με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών.

Ο φωτογράφος Μιχάλης Λιαρούτσος έχει μοιραστεί στην σελίδα του στο Instagram ένα βίντεο με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, αλλά και δύο υπέροχα κλικς. 

Ανάλογη ανάρτηση έχει κάνει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία και διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα εξοχικό στις όμορφες Σπέτσες. 

«200 χρόνια Αρμάτα» έχει γράψει πάνω στο βίντεο που μοιράστηκε με τους followers της η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ