Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Επέστρεψαν οι «ασημένιες γοργόνες» της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών (φωτό & βίντεο)

«Τα καλύτερα έρχονται»

Επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, γνωρίζοντας την ήττα (9-6) στον τελικό από την Ισπανία.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη, μας ενδιέφερε πρώτα από όλα να παίξουμε καλά. Από τη πρώτη μέρα το δείξαμε, είχαμε συνέχεια, φτάσαμε στο μετάλλιο. Απογοητευτήκαμε που δεν πήραμε το χρυσό, φάνηκε η απειρία μας. Πρέπει να παίξεις πολλούς τελικούς όπως έχει συμβεί με την Ισπανία για να διαχειριστείς τις κακές στιγμές. Είναι ένα μάθημα», είπε η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

«Το μετάλλιο όμως είναι ένα επίτευγμα για αυτά τα νεαρά κορίτσια. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, από την άλλη τα κορίτσια πρέπει να συνεχίσουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Είναι πολύ σπουδαίες αθλήτριες, και πολύ συνεργάσιμες. Είμαι πολύ τυχερή για το υλικό που έχουμε, την νεότερη μάλιστα ηλικιακά ομάδα, ο στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ανταγωνιστική ομάδα.

 

 

 

 

Με τέτοιες διακρίσεις όπως στο Σπλιτ, γίνονται βήματα μπροστά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε διακρίσεις και μετάλλια σε όλα τα ηλικιακά μας, κορασίδες, νεάνιδες, νέες γυναίκες και τώρα οι γυναίκες. Είναι μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές, πάνω εκεί βασιζόμαστε και για το μέλλον. Γινόμαστε πιο δυνατές και προχωράμε. Με στόχο το χρυσό».  

 

 

 Η Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τόνισε: 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένες και χαρούμενες με την απόδοσή μας, η διάκριση είναι τεράστια για την Ελλάδα και την ελληνική υδατοσφαίριση, είμαστε η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Μετά το παγκόσμιο που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τετράδα είχαμε πει ότι θα πάμε καλύτερα στο ευρωπαϊκό, το κάναμε, φτάσαμε λίγο πριν τη κορυφή, δυστυχώς, και αυτή είναι η αρχή για πολύ μεγάλα πράγματα.

Οι μισές παίκτριες της Εθνικής μας, αγωνίσθηκαν πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό. Ξέραμε πως μπορούσαμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, δεν τα καταφέραμε, το αφήνουμε για την επόμενη μέρα. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που προπονητές υψηλού επιπέδου με ψήφισαν για καλύτερη παίκτρια. Ήταν επιβράβευση για τον κόπο που κάνω τόσα χρόνια, και αυτό ισχύει για όλη την ομάδα. Η ομάδα έχει περάσει από πολλά κύματα και στενοχώριες, αλλά και το 2018 και το 2022 φέραμε δυο μετάλλια. Και τα καλύτερα έρχονται».

 Η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου, σημείωσε: «Μόλις τέλειωσε ο τελικός ήμουν στενοχωρημένη γιατί δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε. Είμαι όμως πολύ χαρούμενη και περήφανη για όλα τα κορίτσια, ήταν άξιες, σωστές στη συμπεριφορά τους, οι μικρότερες που έρχονται έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και πιστεύω ότι η Εθνική μας έχει μεγάλο μέλλον. Είμαστε μια νεανική ομάδα που έχει «δέσει» πολύ καλά».

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογγραφίες σε κείμενο και slider: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ