Σκωτία: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ - την συνόδευσαν ο βασιλιάς Κάρολος & τα αδέλφια του (φωτό & βίντεο)

Το στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρο

Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ, με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, παρακολούθησαν την τοποθέτηση του Στέμματος της Σκωτίας πάνω στο φέρετρο της μητέρας τους, σήμερα το απόγευμα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 17.00 ξεκίνησε η πομπή με τη σορό της Ελισάβετ Β΄, μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο οποίος συνοδευόταν από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Την αυτοκινητοπομπή περοιστοίχιζαν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες, ενώ μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας έχει πλέον τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Photos: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύριο, Τρίτη, η σορός θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο, ενώ από την Τετάρτη το βράδυ και μέχρι την κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ήταν η πρώτη φορά που ο 73χρονος μονάρχης εθεάθη δίπλα στο φέρετρο της μητέρας του, από τότε που εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή στο κάστρο Balmoral την Πέμπτη.

Σήμερα συγκεντρωμένοι καλοθελητές σώπασαν καθώς εμφανίστηκε η νεκροφόρα. Το πλήθος στη συνέχεια ξέσπασε σε αυθόρμητα χειροκροτήματα καθώς πλησίαζε η πομπή και πολλοί φώναζαν God Save the King και God Save the Queen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nona (@true_royals_1)

 

 

 

 

Περίπου 30 λεπτά αργότερα το φέρετρο έφτασε στον Καθεδρικό Ναό με τον βασιλιά, την πριγκίπισσα Άννα, τον σύζυγο της τελευταίας Sir Tim Laurence, τον δούκα της Υόρκης και τον κόμη και την κόμισσα του Wessex να περπατούν από πίσω του. 

Το στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω στο κλειστό φέρετρο, το οποίο ήταν «ντυμένο» με το Royal Standard, ενώ ακόμα υπήρχε ένα στεφάνι από λουλούδια που αποτελούνταν μεταξύ άλλων από λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, λευκά χρυσάνθεμα και αποξηραμένο λευκό ρείκι από το Balmoral.

Το στέμμα της Σκωτίας είναι από τα αρχαιότερα και κατασκευάστηκε το 1540 για τον βασιλιά Ιάκωβο Ε' από ένα στέμμα, το οποίο είχε φτιαχτεί 37 χρόνια νωρίτερα. Έχει δημιουργηθεί από σκωτσέζικο χρυσό, 42 πολύτιμους λίθους και σχεδόν 70 σκωτσέζικα μαργαριτάρια.

Η Ελισάβετ είχε φορέσει το συγκεκριμένο στέμμα, στον ίδιο καθεδρικό ναό, λίγες εβδομάδες μετά την στέψη της το 1953.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ