Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα - Ουρές χιλιομέτρων και πολύωρη αναμονή για το τελευταίο αντίο

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη των ξένων ηγετών ενόψει της κηδείας της τη Δευτέρα

 

Οι Βρετανοί αποχαιρετούν συγκινημένοι και κατά ορδές τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η σορός της βρίσκεται μετά από χθες μετά από μια εντυπωσιακή πομπή σε λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ. Η κηδεία της βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στη 1μμ (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Το φέρετρο είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο και πάνω του είναι τοποθετημένο το Αυτοκρατορικό Στέμμα, το οποίο μεταξύ άλλων κοσμείται από πετράδι κομμένο από το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, γνωστό ως Cullinan. Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι συνολικά θα θελήσουν να αποχαιρετίσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Το χείριστο σενάριο προβλέπει αναμονή στην ουρά έως και για 30 ώρες, για αυτό οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι βέβαιοι πως θα αντέξουν την ταλαιπωρία πριν πάρουν θέση στην ουρά.

 

 

Όποιος προσέρχεται θα λαμβάνει ένα χρωματιστό και αριθμημένο βραχιολάκι ώστε να μπορεί να φεύγει για σύντομα διαστήματα από την ουρά για να βρει μια τουαλέτα ή κάτι να φάει πριν επιστρέψει. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί το Twitter για να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες πού βρίσκεται το τέλος της ουράς, ενώ ενημερώσεις θα υπάρχουν και από το BBC.

 

 

Η χθεσινή πομπή διέσχισε μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων σε 40 λεπτά. Τη συνόδευαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος, τα παιδιά του πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.  Η συγκίνηση διάχυτη στην ατμόσφαιρα όχι μόνο για τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας που πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, αλλά και γιατί ο Γουίλιαμ ήταν δίπλα στον Χάρι, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάλογη πομπή που έγινε για τον θάνατο της μητέρας τους, Νταϊάνα.  Κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν κανονιοβολισμοί από το Χάιντ Παρκ, ενώ χτυπούσε και η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν. Το φέρετρο ήταν πάνω σε κιλλίβαντα, σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο.

Τα μέτρα ασφαλείας τη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι δρακόντεια. Βασιλείς και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από κάθε γωνιά του κόσμου θα βρεθούν στο Λονδίνο για το «ύστατο χαίρε» στην Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. Το πλήθος που θα παρακολουθήσει την τελετή αναμένεται να είναι ένα από το μεγαλύτερα που έχει δει ποτέ η χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ