Αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος: Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας με δικά του έξοδα από το Άμπου Ντάμπι στο Λονδίνο - Για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Θα παρευρεθεί, αλλά θα κάτσει... μόνος του!

Η απόφαση του πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, προκάλεσε την οργή των αριστερών ρεπουμπλικανών στην Ισπανία.

Ο εκπρόσωπος των Unidas Podemos, Pablo Echenique, δήλωσε: "Η πρόσκληση ενός φυγόδικου εγκληματία σε κρατική κηδεία δείχνει τι ακριβώς είναι η μοναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ισπανία".

 

 

Η πρόσκληση για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών και την ισπανική πρεσβεία στο Λονδίνο, καθώς ο 84χρονος Χουάν Κάρλος είναι μακρινός ξάδερφος της βασίλισσας.

Η El Mundo ανέφερε ότι ο Χουάν Κάρλος επέλεξε να διαρρεύσει η είδηση της πρόσκλησης και της απόφασής του να πάει στην κηδεία στα μέσα ενημέρωσης πριν το μάθει ο βασιλικός οίκος.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε εικασίες σχετικά με το αν ο Χουάν Κάρλος και ο Φελίπε θα παρευρίσκονταν και οι δύο.

 

 

 

Τη Δευτέρα, όμως, επιβεβαιώθηκε ότι η Λετίσια, ο Χουάν Κάρλος, ο Φελίπε και η Σοφία θα πάνε. 

Ο Χουάν Κάρλος είναι μια σκανδαλώδης φιγούρα στην Ισπανία και έχει επιλέξει να ζει εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι από τον Αύγουστο του 2020 μετά από διάφορα σκάνδαλα σχετικά με τα οικονομικά του.

Ο πρώην βασιλιάς παραιτήθηκε το 2014 λόγω ενός σκανδάλου που αφορούσε συζυγικές απιστίες.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε δημοσίως ότι δεν έχει αντίρρηση να παραστεί ο Χουάν Κάρλος στην κηδεία. 

Η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει αν το κόστος της πτήσης του Χουάν Κάρλος στο Λονδίνο θα καλυφθεί από το κράτος.

Όμως, το ισπανικό μέσο ενημέρωσης El Debate ανέφερε ότι μέλη της ισπανικής κυβέρνησης ζήτησαν από τον βασιλικό οίκο να τον εμποδίσει να έρθει, αναφέρει η Daily Mail.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο σημερινός μονάρχης βασιλιάς Φελίπε, ο γιος του, συνεχίζει να απομακρύνει τον εαυτό του και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια από τον ίδιο. 

Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς του στην κηδεία;

Σύμφωνα με την El Pais, πάντως, ο Χουάν Κάρλος λέγεται ότι θα πάει απευθείας στο Λονδίνο από το Άμπου Ντάμπι όπου παραμένει σε εξορία, αντί να κάνει μια στάση στη Μαδρίτη, ενώ φέρεται να έχει οργανώσει ο ίδιος και τις πτήσεις του από και προς την Αγγλία.

Η εφημερίδα πάντως προσθέτει πως δεν έχει αποκλείσει να κάνει το ταξίδι με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι. Υπενθυμίζεται ότι στην αυτοεξορία του, ο Χουάν Κάρλος φιλοξενείται από τον πρόεδρο των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Σαγέντ αλ Ναχιάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ