Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για την 86η ΔΕΘ - Το πρόγραμμά του

Αναλυτικά το πρόγραμμά του....

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

 Το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής  

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
09:30 Συνάντηση με τους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα»
10:30 Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων
11:00 Περιοδεία στα περίπτερα της ΔΕΘ - Helexpo
19:30 Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 
13:00 Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ-Helexpo

Αλ. Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι θέλουν δύο κατώτατους μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος

Για «γενικευμένη επίθεση κατά των εργαζομένων» από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ενόψει των ανακοινώσεων και των προτάσεων που θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ανέφερε ότι η «πίεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας είναι τρομακτική», εξηγώντας ότι γι' αυτό έκρινε επιβεβλημένη αυτήν τη συνάντηση, «για να ανταλλάξουμε σκέψεις, να ακούσω τις δικές σας προτάσεις και τους προβληματισμούς σας, δεδομένου ότι στη ΔΕΘ δεν θέλω απλά να καταθέσω κάποιες επεξεργασίες που έχουν γίνει στα κομματικά γραφεία, αλλά να λάβω σοβαρά υπόψιν μου και τις αγωνίες των ανθρώπων της παραγωγής και του κόσμου της δουλειάς».

Παράλληλα, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι τόσο γενικευμένη η επίθεση στην κοινωνική πλειοψηφία και ειδικότερα στον κόσμο της εργασίας, που οι όποιες διαφορές πρέπει να παραμεριστούν για να υπάρξει προσπάθεια για να να δούμε πώς θα αναχαιτίσουμε αυτήν την επίθεση, καθώς παίρνει διαστάσεις υπαρξιακές».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία της έρευνας των ευρωπαϊκών συνδικάτων, σύμφωνα με την οποία «στην Ελλάδα για να πληρώσει κανείς μονάχα τους λογαριασμούς του ρεύματος χρειάζεται δύο κατώτατους μισθούς ή έναν μέσο μισθό». «Άρα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτήν τη στιγμή των μισθωτών βρίσκεται σε μια κατάσταση απελπισίας, διότι προφανώς δεν είναι μόνο η ενεργειακή ακρίβεια, ο ενεργειακός πληθωρισμός. Είναι η ακρίβεια συνολικά στη ζωή μας. Οι μισθοί καθηλωμένοι. Οι αυξήσεις που δόθηκαν είναι πολύ χαμηλότερες από τον συνολικό πληθωρισμό που είχαμε την χρονιά αυτή», τόνισε.

Ακόμη, υπενθύμισε «και την ελαστικοποίηση της εργασίας με τον νόμο Χατζηδάκη, καταγγέλλοντας πως συρρικνώνει δικαιώματα» και προανήγγειλε ότι στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί και με εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας που είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις «ακριβώς επειδή η διοίκηση εφαρμόζει τον νόμο Χατζηδάκη και οδηγεί μαζικά τους εργαζόμενους σε απολύσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ επεσήμαναν ότι αυτό που έρχεται το επόμενο διάστημα «δεν είναι δύσκολο, αλλά τραγικό». Κατήγγειλαν ότι η φωνή της ΓΣΕΕ δεν φθάνει στον κόσμο γιατί, όπως είπαν, «είμαστε αποκλεισμένοι στην ουσία, είναι αποκλεισμένα τα προβλήματα των εργαζομένων από τη συντριπτική μάζα των καναλιών». Τέλος, υπογράμμισαν ότι το τετράπτυχο των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ είναι η ακρίβεια, ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά ατυχήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ