Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Μας παρακολουθούσαν όταν ήμουν με τον Ανδρέα - Η μισή σύνταξη έχει κοπεί» (βίντεο)

Τι της είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν γνώρισαν την βασίλισσα Ειλάβετ και τον Κάρολο

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» ήταν το πρωί της Παρασκευής η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

«Θυμάμαι την ιστορία όταν πρωτομπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπήρχε στο υπόγειο μία αίθουσα από την οποία κρεμόντουσαν καλώδια. Ήταν ξηλωμένα όλα. Κάποια στιγμή, εν τω μέσω της θητείας του Αντρέα, μαθαίνω ένα πρωινό ότι σε κάποιους περίεργους και ύποπτους κύκλους της Ομόνοιας κυκλοφορούν κασέτες δικές μου, με προσωπικές συνομιλίες.

Αμέσως κάνω μια δήλωση για υπανθρώπους και δέχομαι ένα τηλέφωνο από κάποιον κύριο που μου λέει το εξής: "Είστε η κ. Παπανδρέου; Του λέω, μάλιστα. Κυρία Παπανδρέου είμαι ο προσωπικός σας ωτακουστής. Είμαι από την ΚΥΠ και έχω χρεωθεί 50.000 ώρες παρακολουθήσεις. Έχω κασέτες αλλά δεν είμαστε υπάνθρωποι. Κάποιος έχει δώσει εντολή να σας παρακολουθούμε» είπε μεταξύ άλλων η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χαιρετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, στην πρεμιέρα θεατρικού έργου - Τρίτη 1 Ιουνίου 1993, photo: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Και πρόσθεσε ακόμα: «Καταλαβαίνετε πόσο ανατριχιαστικό είναι. Αυτός ο κύριος μου ζήτησε συνάντηση. Το είπα στον Αντρέα και μου είπε να μην τον δω μόνη μου. Αυτός ο κύριος ήθελε να με περιπλέξει. Τον είδα και μαγνητοφώνησα όσα ειπώθηκαν.

Από όλη αυτή την ιστορία κατάλαβα πως κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και εντός και εκτός πολιτικής ήθελαν να με παρακολουθήσουν σε περίπτωση που γίνει κάποια υποτροπή εκ μέρους μου και μπορέσουν να πουν "Να αυτή είναι η κυρία, την οποία παντρεύτηκες". Εγώ ήμουν η αχίλλειος πτέρνα του Αντρέα και εμένα χτυπούσαν».

Ακόμα η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει: «Είναι δύσκολα. Άστο. Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι πολύ δύσκολα. Εξακολουθώ να έχω αυτόν τον ελάχιστο μισθό των 870 ευρώ. Η μισή σύνταξη έχει κοπεί γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα, η οποία ζει εκεί και έχει απ’ όλα τα καλά. Εργάζεται, μένει με έναν άνδρα, έχει παιδί και παίρνει τη σύνταξη».

Επίσης αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και τον Κάρολο: «Γνωριστήκαμε μια φορά με την Ελισάβετ και τον Κάρολο. Υπάρχει και μία φωτογραφία. Ο Κάρολος μου είχε πιάσει την κουβέντα. Ήταν εγκάρδιος μαζί μου, με ρωτούσε πράγματα πολύ απλοϊκά που θα ρωτούσε κι ένας κοινός άνθρωπος. Πού μένετε, πότε ήρθατε. Ήταν μια εντελώς φιλική προσέγγιση. Ξαφνικά μου λέει ο Αντρέας "Μμμ, σε λίγο θα σου ζητήσει να πάτε και για καφέ" ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ