Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κληρονόμος του χαρτοφυλακίου Duchy 1.2 δισ λιρών - 130.000 στρέμματα γης με πύργους, επαύλεις, ποτάμια & αγροκτήματα (φωτό)

Είναι τεχνικά ο σπιτονοικοκύρης του πατέρα του!

Ο βασιλιάς Κάρολος σίγουρα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πότε πρόβλημα στέγασης αφού έχει τουλάχιστον εννέα εξέχοντα παλάτια!

Αλλά σε ένα ιδιοκτησιακό γαϊτανάκι που ονομάστηκε «Game of Homes», ο νέος μονάρχης τηε Βρατανίας έχει επίσης παραδώσει το Δουκάτο της Κορνουάλης, έκτασης 130.000 στρεμμάτων στον μεγαλύτερο γιο του.

Photo: Instagram/The Prince and Princess of Wales

Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι τεχνικά ο σπιτονοικοκύρης του πατέρα του, όσο ο βασιλιάς  συνεχίζει να ζει στο αγαπημένο του κτήμα Χάιγκροουβ στο Γκλόστερσαϊρ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, μετά τα όσα κληρονόμησε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι πλέον ο μεγαλύτερος ιδιώτης γαικτήμονας της Βρετανίας, με περιουσία 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών σε 23 κομητείες, συμπεριλαμβανομένων αγροκτημάτων, κατοικιών, επτά κάστρων, δασικών εκτάσεων, ακτών και εμπορικών περιουσιών.

Photo: Instagram/The Prince and Princess of Wales

Από την πλευρά του ο Κάρολος έχει κληρονομήσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, είτε απευθείας από τη βασίλισσα – συμπεριλαμβανομένων των Balmoral και Sandringham – είτε ως μέρος του Crown Estate, όπως το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ή το Κάστρο του Ουίνδσορ.

Αυτά ενώνονται με εκείνα που ήδη κατείχε, όπως το Birkhall στο κτήμα Balmoral - που κληρονόμησε από τη Βασίλισσα Μητέρα (την μητέρα της Ελισάβετ), -το Dumfries House και το Κάστρο του Mey, στην Σκωτία.

Πάμε να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά μερικές από τις πιο ασυνήθιστες ιδιοκτησίες που έχει αναλάβει πλέον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ως μέρος του Δουκάτου, όπως τις παρουσιάζει το βρετανικό Μέσο.

PUFFIN ISLANDS

Το Δουκάτο κατέχει τα περισσότερα από τα πάνω από  200 νησιά Scilly και τους βράχους που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το ένα τρίτου των σπιτιών στα πέντε κατοικημένα νησιά St Mary's, Tresco, St Martin's, St Agnes και Bryher.

 Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει πάνω από το 85% της τοπικής οικονομίας με τους επισκέπτες να ταξιδεύουν για να δουν τις φώκιες, τα δελφίνια, τα κολοκυθάκια και τα σπάνια λουλούδια. Το Isles of Scilly Wildlife Trust πληρώνει στο Δουκάτο ένα μικρό ενοίκιο.

CATEGORY C PRISON

Μέσα στα 70.000 στρέμματα του Δουκάτου στο Ντέβον είναι και η φυλακή του Ντάρτμουρ. Ανάμεσα στους τρόφιμους που έχουν περάσει από εκεί ήταν  οι Λονδρέζοι γκάνγκστερ Frank 'The Mad Axeman' Mitchell και Jack 'the Hat' McVitie. Αυτή τη στιγμή έχει 640 κρατούμενους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ian Savigar (@bigsavi1)

'TOYTOWN'

Ο Κάρολος είναι περήφανος για την δημιουργία του Poundbury, μιας πόλης που βρίσκεται στο Ντόρσετ, αφού όπως σημειώνει η Daily Mail , αντανακλά την παραδοσιακή του προσέγγιση στην αρχιτεκτονική και τον αστικό σχεδιασμό.

Καθώς ο γιος της βασίλισσας είναι οικολόγος τα σπίτια θερμαίνονται με αέριο βιομεθάνιο. Πολλοί το χλεύασαν ως έργο ματαιοδοξίας και το ονόμασαν «Toytown» ή «φεουδαρχική Disneyland», αλλά άλλοι επαίνεσαν την απλή, ελκυστική αισθητική του.

OVAL CRICKET GROUND

Το γήπεδο του Λονδίνου, το οποίο αρχικά ήταν αγρόκτημα που παράγει λαχανικά, ήταν το πρώτο στην Αγγλία που φιλοξένησε το διεθνές Test cricket τον Σεπτέμβριο του 1880 και ο τελευταίος αγώνας της σεζόν εξακολουθεί να παίζεται παραδοσιακά εκεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samad (@samadinsta)

LEGENDARY CASTLES

Το κάστρο Tintagel χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και βρίσκεται σε ένα οδοντωτό ακρωτήριο της Κορνουάλης. Φημολογείται μάλιστα ότι είναι η γενέτειρα του βασιλιά Αρθούρου.

Το Δουκάτο διαθέτει επίσης τα κάστρα Launceston και Restormel, καθώς και 270 αρχαία μνημεία, όπως το κάστρο Lydford του 12ου αιώνα στο Ντέβον, το Κάστρο Maiden στο Ντόρσετ και τα ερείπια του Κάστρου Berkhamsted, στο Hertfordshire.

A WAITROSE SHOP

Το Δουκάτο διαθέτει το πάρκο Tregurra στο Truro της Κορνουάλης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κατάστημα Waitrose, ένα κέντρο ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων και έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1.379 θέσεων.

SURF HEAVEN

Βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για 4.000 νέα σπίτια σε 540 στρέμματα γης που ανήκει κυρίως στο Δουκάτο κοντά στο θέρετρο Newquay της Κορνουάλης, το οποίο είναι αγαπημένο μέρος για τους σέρφερ.

GARDEN CENTRE

Ένα φυτώριο στο Lostwithiel της Κορνουάλης – που περιγράφεται ως «τόπος καταφυγίου» – σχεδιάστηκε από την αδερφή της βασιλικής συζύγου Καμίλας, Annabel Elliot.

MILLIONS OF TREES

Το Δουκάτο κατέχει 4.300 στρέμματα διαχειριζόμενης δασικής έκτασης, συμπεριλαμβανομένων 2.200 στρεμμάτων μόνο στην Κορνουάλη.  Το Greenscombe Wood στην κοιλάδα Tamar είναι ένα από τα τέσσερα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου βρίσκεται η σπάνια πεταλούδα Heath Fritillary.

Οι δασικές εκτάσεις του Δουκάτου έχουβ κυρίως κωνοφόρα όπως το έλατο Douglas, η πεύκη και ο κόκκινος κέδρος. Κατέχει επίσης 11.370 στρέμματα γεωργικής γης και δασών στο The Guy's Estate στην ύπαιθρο Χέρεφορντσάιρ κοντά στο Ross-on-Wye.

HOLIDAY COTTAGES

Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 28 «ελκυστικά ακίνητα εποχής» στην Κορνουάλη, την Ουαλία και τα νησιά Scilly, σχεδιασμένα ώστε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον με φωτιστικά από μπουκάλια και τραπεζάκια σαλονιού κατασκευασμένα από παλιά ξύλινα σεντούκια.

RIVERS AND COASTLINE

Το Δουκάτο κατέχει τις εκβολές Salcombe-Kingsbridge στο Ντέβον, καθώς και εκείνες των ποταμών Dart, Avon (στο Ντέβον), Tamar, Looe, Helford και Camel. Διαθέτει επίσης παράκτιες ακτές γύρω από την Κορνουάλη και τα νησιά Scilly. 

HIGHGROVE

Η ανάληψη του Δουκάτου από τον Ουίλιαμ εγείρει την πιθανότητα ο Κάρολος να δίνει ενοίκιο στον γιο του για το σπίτι του 18ου αιώνα κοντά στο Tetbury. Η αποκατάσταση των κήπων του ήταν ένα έργο που ανέλαβε με πάθος ο Κάρολος, ο οποίος διατηρεί μέλισσες εκεί και πουλά βάζα με το μέλι τους για 25 λίρες.

WELSH FARMHOUSE

Πιστεύεται ότι στο Δουκάτο ανήκει και το σπίτι του Καρόλου στην Ουαλία, στο Llwynywermod κοντά στα Brecon Beacons.

Ο βασιλιάς και η σύζυγός του συχνά αποσύρονται στο κτήμα των 192 στρεμμάτων που έχει δύο εξοχικές κατοικίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ