Ποιος είναι ο 14χρονος James Viscount Severn, ο μικρότερος εγγονός της Ελισάβετ - σπάνιες εμφανίσεις - χθες στην αγρυπνία (φωτό & βίντεο)

Οι γονείς του προσπάθησαν να δώσουν σε εκείνον και την αδερφή του μια σχετικά φυσιολογική παιδική ηλικία

Ο μικρότερος εγγονός της Βασίλισσας James Viscount Severn (Τζέιμς Βισκάουντ Σέβερν) φαινόταν θλιμμένος καθώς συμμετείχε στην αγρυπνία μαζί με τα έξι ξαδέλφια του και την αδελφή του Lady Louise Windsor.

Τα οχτώ εγγόνια της Ελισάβετ στάθηκαν το απόγευμα το Σαββάτου γύρω από το φέρετρο της, στο Westminster Hall. Αν και μόλις 14 ετών ο μοναχογιός του πρίγκιπα Έντουραντ, Κόμη του Ουέσσεξ (γιος της Ελισάβετ) και της Σοφίας, Κόμισσας του Ουέσσεξ, επέδειξε ωριμότητα, όσο απέτιε φόρο τιμής στη μονάρχη.

Οι γονείς του προσπάθησαν να δώσουν σε εκείνον και την αδερφή του μια σχετικά φυσιολογική παιδική ηλικία και έτσι δεν τον βλέπουμε συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις.

Όπως αναφέρει και το hellomagazine.com ενώ η 18χρονη Lady Louise έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια τις εμφανίσεις της, ο αδελφός της παραμένει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Ποιος είναι όμως ο εφηβος royal που τίμησε τη μνήμη της γιαγιάς τους βασίλισσας Ελισάβετ; Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία για τον James Viscount Severn:

Ο James Alexander Philip Theo Mountbatten-Windsor, Viscount Severn γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2007 και είναι 14ος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Ήρθε στον κόσμο στο νοσοκομείο Frimley Park στο Frimley του Surrey και τα ονόματά του ανακοινώθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου. 

Βαφτίστηκε στις 19 Απριλίου 2008, στο Ιδιωτικό Παρεκκλήσι του Κάστρου του Ουίνδσορ από τον Ντέιβιντ Κόνερ, τον Κοσμήτορα του Ουίνδσορ. Νονοί του ήταν ο Alastair Bruce του Crionaich, ο Duncan Bullivant, ο Thomas Hill, η Denise Poulton και ο Jeanye Irwin. 

Φορούσε ένα αντίγραφο του βασιλικού ενδύματος βάφτισης που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τη Βικτώρια, το μεγαλύτερο παιδί της βασίλισσας Βικτώριας, το 1840.

Οι λίγες επίσημες δημόσιες εμφανίσεις

Από το 2020, ο Viscount Severn πηγαίνει στο Eagle House School, ένα συνεκπαιδευτικό προπαρασκευαστικό σχολείο κοντά στο Sandhurst στο Berkshire.

Τον Απρίλιο του 2015, ο James και η αδερφή του, Lady Louise, συνόδευσαν τους γονείς τους σε ταξίδι στη Νότια Αφρική. Ήταν το πρώτο βασιλικό καθήκον που εκτέλεσαν τα δύο αδέρφια.

 Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο James συμμετείχε στο Great British Beach Clean με την οικογένειά του, που πραγματοποιήθηκε στο Hampshire, για την υποστήριξη της Marine Conservation Society.

Δείτε επίσης: Lady Louise Windsor - η προτελευταία 18χρονη εγγονή της Ελισάβετ - Ο πρόωρος τοκετός & τα χειρουργεία για τον στραβισμό (φωτό & βίντεο)

Τον Μάρτιο του 2022 ο παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη τελετή του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου, ενώ τον Ιούνιου του ίδιου έτους παρακολούθησε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ το  Platinum Jubilee National Service of Thanksgiving και το Platinum Party - εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο των εροτασμών για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο. 

Οι τίτλοι του James Viscount Severn

Ο 14χρονος αποκαλείται Viscount Severn, ένας τίτλος που τιμά  τις ουαλικές ρίζες της οικογένειας της μητέρας του, λόγω του ποταμού Severn. 

Οι επιστολές αναγνώρισης δικαιώματος που εκδόθηκαν το 1917 αποδίδουν πριγκιπική ιδιότητα και τον τίλτο της Βασιλικής Υψηλότητας σε όλα τα παιδιά των γιων ενός μονάρχη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royals_worldwide

 Όταν οι γονείς του παντρεύτηκαν, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι τα παιδιά τους θα αποκαλούνταν παιδιά ενός κόμη, παρά ως πρίγκιπας ή πριγκίπισσα. Το 2020, η Κόμισσα του Γουέσεξ και του Φόρφαρ δήλωσε ότι ο Τζέιμς και η αδερφή του διατήρησαν τους βασιλικούς τίτλους και θα επιλέξουν αν θα το χρησιμοποιήσουν όταν ο καθένας γίνει 18 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ