Βασίλισσα Ελισάβετ: Στην πομπή για την κηδεία ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σαρλότ – Γιατί πίεσε το παλάτι Γουίλιαμ & Κέιτ 

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα ηγούνται της πομπής 

Προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αλλά υπάρχει σαφής εξήγηση. Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα είναι μεταξύ των 2.000 παρευρισκομένων στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. 

Τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κέιτ, 9 και 7 ετών, θα λάβουν μέρος στην πομπή της βασιλικής οικογένειας, που θα ακολουθεί το φέρετρο κατά την είσοδό του στο ναό. Ο μικρός τους αδελφός, Λούις, δεν αναμένεται να είναι παρών. Όπως έγραψε το BBC, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, θα ηγούνται της πομπής, ενώ θα ακολουθήσουν Γουίλιαμ και Κέιτ με τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ και τα άλλα μέλη της οικογένειας. 

Πριν την έναρξη της λειτουργίας, θα σημαίνει μία καμπάνα κάθε 96 λεπτά, όσα χρόνια έζησε και η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο. Κατά το τέλος της λειτουργίας, θα ηχήσει το Last Post πριν ζητηθεί από τους παρευρισκομένους να τηρήσουν δύο λεπτά σιγής.  Βασιλείες και ηγέτες κρατών έχουν καταφτάσει στην Αγγλία για το σημαντικό γεγονός και αντιπροσωπεία κάθε, προσκεκλημένης, χώρας θα βρεθεί στο Αββαείο. Μεταξύ των διακεκριμένων προσώπων στη βρετανική πρωτεύουσα ξεχωρίζουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

Όσον αφορά το μεγάλο ερώτημα γιατί πίεσε το παλάτι την Κέιτ Μίντλετον και τον Γουίλιαμ να φέρουν τουλάχιστον τον Τζορτζ στην κηδεία, όλα έχον να κάνουν με τον μεγάλο συμβολισμό της κίνησης. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail το Σάββατο, ανώτεροι σύμβουλοι του παλατιού ζήτησαν από το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στον πρίγκιπα Τζορτζ να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας, λόγω του ισχυρού συμβολικού μηνύματος που θα έστελνε. Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι πλέον ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Έχοντας αυτό κατά νου, το παλάτι πρότεινε ότι θα ήταν καλό για το κοινό να δει τον νεαρό πρίγκιπα - ο οποίος αποκαλούσε χαϊδευτικά τη βασίλισσα "Gan Gan" - και αποτελεί το μέλλον της Μοναρχίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ