Κηδεία Ελισάβετ: Έβαλαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του στην 14η σειρά; - Τον κοροϊδεύει ο Ντόναλντ Τραμπ

Τι ορίζει το πρωτόκολλο 

Απερισκεψία λόγω εθνικού θρήνου ή εσκεμμένη ενέργεια υποτίμησης του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπαίντεν και της συζύγου του, Τζιλ; Το ερώτημα αυτό απασχολεί άπαντες, από τη στιγμή που οι κάμερες αποκάλυψαν ότι το πρώτο ζεύγος των ΗΠΑ κάθισε στην….14η σειρά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, πιο πίσω από τον πρόεδρο της Πολωνίας και της Γαλλίας, στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Βέβαια οι ειδικοί επί του θέματος ξεκαθάρισαν ότι ο Τζο Μπαίντεν κάθισε στην θέση που όριζε το πρωτόκολλο, δηλαδή ακριβώς πίσω από τους βασιλιάδες της Ευρώπης, ενώ πιο μπροστά του, από την άλλη πλευρά όμως, καθόντουσαν πρόεδροι κρατών, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν.  Οι Μπάιντεν έφτασαν στην κρατική κηδεία με το προεδρικό τους αυτοκίνητο «Το θηρίο» σε μια ιδιωτική αυτοκινητοπομπή, ενώ άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες ταξίδεψαν μαζί με λεωφορεία.

 

 

 Τα αμερικανικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον πρόεδρο είναι αυστηρά και απαιτούσαν να ταξιδεύει με το θωρακισμένο αυτοκίνητο με οχήματα ασφαλείας γύρω του. Ωστόσο ακόμη κι αν έφτασε άνετος στο σημείο, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ηγέτες, ο ίδιος κάθισε στην θέση που του άρμοζε μέσα στο Αββαείο.  Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στην κηδεία της Ελισάβετ είχαν αυστηρό πρωτόκολλο για τους αρχηγούς κρατών, τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους, τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και άλλους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνολικά έφτασαν περίπου τους 2.000. Οι καλεσμένοι κάθονταν αριστερά, δεξιά και μπροστά από την «εξέδρα» που κρατούσε το φέρετρο της βασίλισσας. Ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν φυσικά στις πρώτες σειρές.

 

 

Τα παραπάνω προκάλεσαν την κοροϊδία του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με την «ανάγνωση» του Τραμπ μέσω αναρτήσεων στο Truth Sosial η τοποθέτηση του διαδόχου του στην αμερικανική προεδρία δείχνει ότι «δεν υπάρχει σεβασμός» πια για τις ΗΠΑ «καρφώνοντας» τον Τζο Μπάιντεν ότι με τον τρόπο αυτό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει «ηγέτες ορισμένων κρατών του Τρίτου Κόσμου». «Αυτό συνέβη στις ΗΠΑ μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Κανένας σεβασμός. Ωστόσο ήταν μια ευκαιρία για τον Πρόεδρο να γνωρίσει τους ηγέτες ορισμένων κρατών του Τρίτου Κόσμου. Αν ήμουν εγώ πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα με έβαζαν εκεί πίσω και η χώρα μας θα ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι τώρα» ήταν οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ