Πριγκίπισσα Αικατερίνη - Αμαλία: Με σμαραγδί τουαλέτα & διαμάντια η διάδοχος - Γκρι του πάγου για την μαμά της βασίλισσα Μάξιμα (φωτό)

Η 18χρονη ήταν η πρώτη που κατέβηκε από την πολυτελή βασιλική άμαξα

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας ( Catharina-Amalia) συμμετείχε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, στο πρώτο της Prinsjesdag.

Η 18χρονη διάδοχος του θρόνου ήταν η πρώτη που κατέβηκε από την πολυτελή βασιλική άμαξα, φορώντας μια τουαλέτα Asos - από πράσινο σμαραγδένιο σιφόν - και κοσμήματα από διαμάντια και σμαράγδια.

Photo: ANP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσο για την μητέρα της η 51χρονη βασίλισσα Μάξιμα (Maxima) επέλεξε για την περίσταση ένα μάξι φόρεμα από το brand Benchellal στο γκρι του πάγκου, το οποίο είχε από πάνω μια οκγώδη εσάρπα.

Το look ολοκληρώθηκε με ένα Dior clutch σε ανάλογους τόνους με το ρούχο της, ασορτί γάντια, γόβες Gianvito Rossi, ένα μικρό καπέλο τύπου μπερές και διαμαντένια κοσμήματα.

 

 

To Prinsjesdag διοργανώνεται κάθε χρόνο την τρίτη Τρίτη του Σεπτεμβρίου και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην πολιτική ζωή της Ολλανδίας, αφού συνδέεται με τα εγκαίνια του Κοινοβουλίου. 

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής τελετής, ο βασιλιάς διαβάζει το «Troonrede» (ο λόγος από τον θρόνο) που έγραψε ο πρωθυπουργός και το οποίο καθορίζει τα κύρια έργα της κυβέρνησης για το επόμενο έτος, πριν παρουσιάσει τον προσωρινό προϋπολογισμό, αναφέρει το parismatch.com.

Instagram/koninklijkhuis - Φωτό: ANP & RVD

Instagram/koninklijkhuis - Φωτό: Patrick van Emst

Συνήθως ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος (Willem-Alexander) συνοδεύεται από τη σύζυγό του, τον μικρότερο αδελφό του πρίγκιπα Constantijn και τη σύζυγό του τελευταίου, πριγκίπισσα Laurentien.

Φέτος, όμως, στο πλευρό του βασιλικού ζεύγους ήταν η μεγαλύτερη κόρη και κληρονόμος τους, η οποία έκλεισε τα 18 στις 7 Δεκεμβρίου και πλέον είναι φοιτήτρια στο Άμστερνταμ. Φυσικά, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω της.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Μάξιμα και ο σύζυγός της έχουν ακόμα δύο κόρες, την 17χρονη πριγκίπισσα Αλεξία (Alexia) και την 15χρονη πριγκίπισσα Αριάν (Ariane).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ