Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Στα όρια εργαζόμενοι υπουργείου - υποφέρουν από burn-out: «Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, παθαίνουν εμβοές - δεν αντέχουν άλλο»

«Δεν είναι ανοησίες αυτό για το οποίο μιλάω. Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν. Έχουν burn-out»

Από εξάντληση, σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burn-out) και εμβοές υποφέρουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομίας λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας τους, δήλωσε σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ζήτησε κατανόηση για τους συνεργάτες του.

«Οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να φάνε και να κοιμηθούν. Δεν είναι ανοησίες αυτό για το οποίο μιλάω. Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν. Έχουν burn-out, παθαίνουν εμβοές. Δεν αντέχουν άλλο!», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας και εξήγησε ότι είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που γράφουν τους νόμους, καθώς έτσι είναι δομημένο το υπουργείο. «Το τμήμα Τουρισμού δεν μπορεί να σχεδιάσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι σα να λέμε στον καλλιτέχνη που έφτιαξε αυτά τα γλυπτά (σσ. στην αίθουσα του συνεδρίου), ότι μπορεί κάποια μέρα να γίνει και πρόεδρος της Ομοσπονδίας σας», είπε χαρακτηριστικά ο «πράσινος» υπουργός και ανέφερε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν παραχθεί από το υπουργείο του 20 νομοσχέδια και 28 διατάγματα. «Πρέπει να μετρήσω πόσα είχε το υπουργείο κατά την προηγούμενη νομοθετική περίοδο. Είμαι βέβαιος λιγότερα», σημείωσε.

Αιτιολογώντας κάποιες καθυστερήσεις που καταλογίζονται στο υπουργείο του, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ τόνισε ότι «δεν είναι επειδή οι άνθρωποι κοιμούνται, αλλά επειδή υπάρχουν και φυσικά όρια». Επιπλέον, δήλωσε, υπάρχουν ολοένα και πιο περίπλοκες διαδικασίες, ιδίως σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Δεν ζητώ χειροκρότημα, αλλά δεν είναι ότι κάποιος γράφει ένα σχέδιο νόμου και αυτό ήταν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Στέφαν Γκάμπριελ Χάουφε δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επιπλέον τμήματος Ενέργειας, Ασφάλειας και Σταθεροποίησης της Οικονομίας, το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του υπουργείου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά πάντως την οικονομία, ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ότι η Γερμανία θα χάσει το 2022 σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω των αυξήσεων στην αγορά ενέργειας, ενώ το 2023 οι απώλειες μπορεί να φθάσουν και τα 100 δισεκατομμύρια εξαιτίας της έλλειψης ρωσικής ενέργειας. «Αυτά τα χρήματα λείπουν από παντού, από διάφορους τομείς», συμπλήρωσε ο υπουργός και εξήγησε ότι «η κρίση πυροδοτήθηκε από την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας οι οποίες είχαν προγραμματιστεί ως ασφαλείς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ