Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τάρτα με κρέμα τυριού, μαρμελάδα φράουλα και λεμόνι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Μια πεντανόστιμη πρόταση!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μαρμελάδα φράουλα

φράουλες, για το σερβίρισμα

φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Για τη ζύμη:

200 ml νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

250 γρ. τυρί κρέμα, Arla

250 γρ. κρέμα γάλακτος, για σαντιγί

Ξύσμα από 2 λεμόνια

3 κ.γ ζάχαρη άχνη ή 2 κ.σ μέλι

2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.

Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη ταρτιέρα, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία.

Στρώνουμε πάνω στη ζύμη μας χαρτί ψησίματος πάνω προσθέτουμε ρεβύθια ή ρύζι ώστε να δημιουργήσουμε βάρος και να μη φουσκώσει η τάρτα μας στη μέση και σπάσει.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.

Προσθέτουμε τη βανίλια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.

Μόλις η σαντιγί κοντεύει να δέσει ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις δέσει το μίγμα κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο με μια πλαστική σπάτουλα.

Για τη σύνθεση: Καλύπτουμε τη βάση της τάρτας με τη μαρμελάδα φράουλα και απλώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προσθέτουμε τη κρέμα λεμονιού στη τάρτα και απλώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στολίζουμε με φρέσκες φράουλες, λεμόνια και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ