Πριγκίπισσα Άννα: Η εκλεκτή της μητέρας της – Η πιο σκληρά εργαζόμενη του Μπάκιγχαμ – Δύο γοητευτικοί άντρες στο πλευρό της και μια γλώσσα παλαμίδα

Γιατί η βασίλισσα της είχε ιδιαίτερη αδυναμία 
 

 

Η πριγκίπισσα Άννα είναι η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και έχει ισχυρή προσωπικότητα, που εκτιμάται ότι έχει κληρονομήσει από την θεία της, Μαργαρίτα. Με αιχμηρή γλώσσα, οξύ πνεύμα και φλεγματικό χιούμορ, έγραψε ιστορία στην αγρυπνία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Εδιμβούργο, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που «στάθηκε φρουρός» στην Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Δεύτερο παιδί της εκλιπούσας βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και μοναχοκόρη του ζεύγους, θεωρείται η πιο σκληρά εργαζόμενη ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πραγματοποιώντας πάνω από 20.000 υποχρεώσεις, χωρίς φανφάρες ή φασαρία. Ήταν η μεγάλη αδυναμία της Ελισάβετ λόγω της αφοσίωσης και της αυτοκυριαρχίας της, που εκτιμούσε ιδιαιτέρα η μητέρα της, γι’ αυτό και ήταν το δεξί της χέρι.

 

 

Στα νιάτα της ωστόσο υπήρξε αρκετά ατίθαση. Λάτρης των πάρτι και της ροκ μουσική, έγραψε ιστορία στη μόδα με την αγάπη της για τα εντυπωσιακά αξεσουάρ, όπως τα μεγάλα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου με την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας. Τα προσωνύμιο της τότε ήταν «βασιλική αγένεια», επειδή έβγαζε ένα οξύθυμο πρόσωπο στους φωτογράφους ζητώντας τους να «ξεκουμπιστούν».

 

 

 

 

Η πριγκίπισσα Αν έχει βιώσει ένδοξες στιγμές στον αθλητισμό, αφού τον Σεπτέμβριο του 1971 και σε ηλικία 21 ετών, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κερδίζοντας το χρυσό σε ιππικούς αγώνες. Ακολούθως αναδείχθηκε σε Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς από το BBC. Όσον αφορά την ερωτική της ζωή πρώτη της σχέση ήταν ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος αργότερα παντρεύτηκε την Καμίλα, που σήμερα είναι σύζυγος του αδελφού της, βασιλιά Κάρολου. Γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, Μαρκ Φίλιπς, εκτός των βασιλικών κύκλων, αφού ήταν στρατιωτικός. Εκείνος αρνήθηκε τον τίτλο του κόμη που του προτάθηκε, οπότε και τα δυο τους παιδιά ο Πίτερ Φίλιπς και η Ζάρα δεν έχουν κανέναν τίτλο. 

 

 

Μετά το διαζύγιο τους μετά από 16 χρόνια γάμου, εκείνη σχετίστηκε με τον Τίμοθι Λόρενς, όσο εκείνος υπηρετούσε στο βασιλικό γιοτ Μπριτάννια. Τον παντρεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1992, αφού αυτός είχε γίνει πλέον στρατηγός στο Βασιλικό Ναυτικό. Όπως και ο πρώτος της σύζυγος, ο Λόρενς αρνήθηκε τους τίτλους ευγενείας. Δεν απέκτησαν παιδιά.

Στις 20 Μαρτίου 1974, η πριγκίπισσα και ο Μαρκ Φίλιπς επέστρεφαν από μία φιλανθρωπική εκδήλωση, όταν ο Ίαν Μπολ. ένας άνεργος από το βόρειο Λονδίνο αποπειράθηκε να την απαγάγει. Όταν εκείνος προσπάθησε να την βγάλει από το αυτοκίνητο, η πριγκίπισσα Άννα του είπε την περίφημη φράση της «Not bloody likely» (δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση), που μάλλον εκφράζει απόλυτα την ατίθαση προσωπικότητα.

 

 

Σώθηκε με την παρέμβαση του σωματοφύλακα της, βγαίνοντας τελικά από την άλλη πλευρά της λιμουζίνας και τα υπόλοιπα είναι μια παλιά ιστορία…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ