Πρίγκιπας Φρειδερίκος - πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας: Βασιλικό gala στο παλάτι με τουαλέτες, διαμαντένιες τιάρες και χορό (φωτό & βίντεο)

Είχε όλα όσα περιμέναμε από ένα royal event!

Ο διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας ήταν οι οικοδεσπότες του λαμπερού gala που παραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/9) στο Κάστρο Christiansborg.

Το ζεύγος - που είχε ταξιδέψει την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών - μαζί με την πριγκίπισσα Βενεδίκτη υποδέχτηκαν περισσότερους από 350 καλεσμένους.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα δεν έδωσε το παρών καθώς έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η μονάρχης γιορτάζει φέτος το Χρυσό Ιωβηλαίο της - τα 50 χρόνια δηλαδή στον θρόνο. 

Και φυσικά το gala είχε όλα όσα περιμέναμε από ένα βασιλικό event: Οι κυρίες φόρεσαν τις τιάρες και τις τουαλέτες τους, ενώ οι κύριοι τα επίσημα φράκα τους!

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες η πριγκίπισσα Μαίρη επέλεξε μια τουαλέτα David Andersen με έναν ώμο σε φούξια χρώμα, την οποία έχει ξαναφορέσει στο παρελθόν.

Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ασορτί σατέν γόβες Gianvito Rossi, ένα σημένιο clutch, διαμαντένια σκουλαρίκια Bruun Rasmussen Auctioneers και την τιάρα που είχε βάλει στον γάμο της.

Η αδελφή της βασίλισσας Μαργαρίτας και της σύζύγου του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου, Άννας Μαρίας, πριγκίπισσα Βενεδίκτη, επέλεξε από πλευράς της μια τουαλέτα η οποία αποτελούνταν από ένα λιλά τοπ με μανίκια 3/4 και ασύμμετρη λαιμόκοψη και μια μακριά φούστα σε λιλά, λευκούς και lime τόνους.

Μια δαμαντένια τιάρα και ανάλογα κοσμήματα έκαναν το όλο σύνολο ακόμα πιο βασιλικό. 

Εξίσου εντυπωσιακό και το art de table με τα τραπέζια να έχουν διακοσμηθεί με λευκά τραπεζομάντηλα και κίτρινα λουλούδια.  

Το gala πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο για την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο της Δανίας και τους Δανούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν το δείπνο τριών πιάτων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αίθουσα Ιπποτών (Knights' Hall) η οποία μέσα σε 20 λεπτά μετατράπηκε σε μια μεγάλη αίθουσα χορού.

Ως οικοδεσπότες του gala, οι πρωτοι που χόρεψαν, ήταν το πριγκιπικό ζεύγος μαζί με την πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγεία της Δανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έχει γίνει στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram το πρώτο μεγάλο βραδινό gala στο Κάστρο Christiansborg έγινε το 1958

Εκείνη την εποχή, ο τότε βασιλιάς Frederik IX και η βασίλισσα Ingrid είχαν καλέσει 500 καλεσμένους σε ένα πάρτι όπου παρευρέθηκε και η 18χρονη τότε διάδοχος του θρόνου, πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Έκτοτε έγινε παράδοση στον Βασιλικό Οίκο. 

Φωτογραφίες: Keld Navntoft, Royal Palace ©️/Instagram/@the Danish royal house

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ