28η Οκτωβρίου εκδρομή στην Ιονική ριβιέρα: Από την γραφική Πάργα, στον θρυλικό Αχέροντα και την ρωμαϊκή Νικόπολη (φωτό)

Τα Manessis Travel που μας πηγαίνουν Πάργα, Σύβοτα και Πρέβεζα 

Εκδρομή στην Ιονική Ριβιέρα από τα Manessis Travel που μας πηγαίνουν Πάργα, Σύβοτα και Πρέβεζα για την 28η Οκτωρβρίου.

Οι αναχωρήσεις είναι στις 27/10 ενώ η τιμή ξεκινά από 249€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4,  μέρες με πούλμαν Άρτα - Πάργα -Νεκρομαντείο- Σύβοτα -Νικόπολη - Πρέβεζα - Πάργα Βόνιτσα – Ναύπακτος. Διαμονή στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο PARGA BEACH HOTEL RESORT 5* Deluxe στην Πάργα Θεσπρωτίας  µε ηµιδιατροφή.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Άρτα - Πάργα

Αναχώρηση στις 08:00 από Αθήνα, μέσω της Γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου. Το μεσημεράκι περνώντας από το παραθαλάσσιο Μενίδι με την υπέροχη θέα στον Αμβρακικό, φτάνουμε στην Άρτα με το θρυλικό γεφύρι της, όπου Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν. Εκεί χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για τη γραφικότατη Πάργα. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας PARGA BEACH RESORT 5*, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Νεκρομαντείο Αχέροντα - Πύλες του Άδη - Σύβοτα

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχωρούμε για το θρυλικό Αχέροντα, ποτάμι που διασχίζει Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα και όπου υπάρχουν οι Πύλες για τον Άδη! Πρώτα όμως, θα επισκεφθούμε το αρχαίο Νεκρομαντείο που βρίσκεται στο Μεσοπόταμο. Το νεκρομαντείο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.

Καιρού επιτρέποντος χρόνος για την περίφημη βαρκάδα στις εκβολές του Αχέροντα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για τα Σύβοτα, το μικρό αλλά πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Θεσπρωτίας. Χρόνος για βόλτα και γεύμα (έξοδα ατομικά) σε ένα από τα πολλά γραφικά ταβερνάκια της ‘Ριβιέρας της Ηπείρου’. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

Νικόπολη - Πρέβεζα - Πάργα

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή Νικόπολη με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. (έξοδα ατομικά, για είσοδο και ξενάγηση). Επόμενη μας στάση η πόλη της Πρέβεζας, με τα καλοφωτισμένα στενάκια που φιλοξενούν άρτια συντηρημένα νεοκλασικά κτίρια και το Ρολόι, σήμα κατατεθέν της παραθαλάσσιας ξελογιάστρας του Αμβρακικού κόλπου. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στην πολύχρωμη Πάργα. Χρόνος ελεύθερος για περιπλάνηση και καφέ στο διαμάντι του Ιονίου. Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο του Αλή Πασά με το τρενάκι που ξεκινάει από την παραλία της Πάργας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η ΜΕΡΑ

Βόνιτσα – Ναύπακτος – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση για το «μπαλκόνι του Αμβρακικού» τη Βόνιτσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μεσαιωνικό Κάστρο του 10ου αιώνα και το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης. Χρόνος για γεύμα στις γραφικές ταβέρνες της Βόνιτσας (έξοδα ατομικά), έχοντας την ευκαιρία να γευτούμε της φρέσκες γαρίδες του Αμβρακικού.

Συνεχίζουμε για τη Ναύπακτο, μια από τις αρχαιότερες και ομορφότερες ελληνικές πόλεις, που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Εδώ θα αντικρύσουμε το πολυθρύλητο λιμάνι που περικλείει την ιστορία της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και επιστροφή στην Αθήνα μέσω Ρίου – Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή στα πέτρινα στολίδια των Τζουμέρκων

*Φωτογραφίες via manessiatravel.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ