20χρονος Άγγλος περπατάει ξυπόλητος εδώ και ένα χρόνο - O λόγος που το κάνει (φωτό - βίντεο)

Τι είναι το ‘barefoot movement’; 

Ένας 20χρονος άνδρας από το Κέιμπριτζ της Αγγλίας έχει γίνει διάσημος τόσο στη γενέτειρά του όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαιτίας της απόφασής του να αποφύγει εντελώς τα παπούτσια και να περπατάει ξυπόλητος

Μέχρι πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Τζορτζ Γούντβιλ φορούσε παπούτσια σχεδόν συνέχεια, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

 

 

Όμως μια μέρα, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Πλίμουθ με τη μητέρα και τον παππού του, άρχισε να αμφισβητεί την αναγκαιότητα της χρήσης υποδημάτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και γρασίδι

Πήγε στο ξενοδοχείο, άρχισε να ερευνά το "κίνημα του ξυπόλητου" και αποφάσισε ότι είχε τελειώσει με τα παπούτσια για τα καλά, αναφέρει το odditycentral

Περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, ο Τζορτζ όχι μόνο εμμένει στην απόφασή του, αλλά έχει βρει έναν τρόπο να μετατρέψει τα βρώμικα πόδια του σε μηχανή παραγωγής εισοδήματος.

"Γύρισα στο ξενοδοχείο και άρχισα να ψάχνω για τα οφέλη του να περπατάς ξυπόλυτος και βρήκα αυτή την καταπληκτική κοινότητα. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι δεν θα ξαναφορούσα ποτέ παπούτσια", δήλωσε ο George στο Cambridge News.

"Η πρώτη μου εμπειρία ήταν να πάω σε ένα εστιατόριο με τη μητέρα μου και τον παππού μου - και ένιωσα πολύ διαφορετικά. Και μετά περπάτησα στο γρασίδι και σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορούσα να βρω για να νιώσω τη διαφορά. Πέρασα 20 χρόνια φορώντας παπούτσια, αλλά το ένιωθα σωστό"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι από τις διακοπές του, ο 20χρονος πέταξε και τα 20 ζευγάρια παπούτσια του - μεταξύ των οποίων τρία ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, δύο ζευγάρια δερμάτινα παπούτσια, σουέτ παπούτσια και σαγιονάρες - και δεσμεύτηκε να περπατάει ξυπόλητος στο εξής. 

 

 

Από τότε δεν έχει κοιτάξει πίσω και ισχυρίζεται ότι η αλλαγή αυτή τον έκανε να αισθάνεται πιο άνετα στο σώμα του και τον βοήθησε να εκφραστεί καλύτερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ