Μάρθα Καραγιάννη: Οι στάχτες της σκορπίστηκαν στη θάλασσα - ''Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος'' - Η ανάρτηση του Δημήτρη Σούρα

Συγκινούν τα λόγια του καλού της φίλου. 

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 απεβίωσε η αγαπημένη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. 

Τελευταία της επιθυμία ήταν να αποτεφρωθεί η σορός της και στη συνέχεια η τέφρα της να σκορπιστεί σε θάλασσα της Αττικής.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου φίλοι και συγγενείς την αποχαιρέτησαν στο Α’ Νεκροταφείο και όταν ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία η σορός της μεγάλης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου οδηγήθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

 

 

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της, η τέφρα της Μάρθας Καραγιάννη σκορπίστηκε στη θάλασσα. Ο ψυχίατρος και καλός της φίλος, Δημήτρης Σούρας έκανε γνωστό το γεγονός, κάνοντας μία ανάρτηση στο facebook.

 

 

«Επίλογος. Τελικά έφυγες. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου . Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις μπερδεμένες και ακαταλαβίστικες. Το βλέμμα αποσβολωμένο. Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο, τόσο στενάχωρο, τόσο διαφορετικό. Οι χτύποι δυνάμωσαν. Μου φάνηκε πως είδα το πρόσωπό σου στο απέραντο του ορίζοντα. Άκουσες το τραγούδι σου; Πόσο μας λείπεις!», έγραψε ο Δημήτρης Σούρας για την Μάρθα Καραγιάννη.

Να σημειώσουμε πως είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα με την αποτέφρωσή της. 

Η Μάρθα Καραγιάννη είχε γράψει την επιθυμία της να αποτεφρωθεί, σε ένα χαρτί. Ο νόμος όμως δεν αποδέχεται το χειρόγραφο εφόσον δεν έχει υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή της Κατερίνα Καινούργιου η καλή της φίλη Ντόρα Δούμα τόνισε πως θέλει να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

«Θα κάνω την επιθυμία της Μάρθας! Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα πάω στην Βουλή. Δεν είναι δυνατόν! Δεν μπορώ να μην κάνω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ