5 λόγοι για τους οποίους έχεις συχνά πονοκέφαλο – Πότε πρέπει να ανησυχήσεις!

Τι πρέπει να προσέξεις αν έχεις συχνούς πονοκεφάλους

 

Η ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας πολλές φορές δημιουργούν διάφορα προβλήματα τόσο στην ψυχολογία μας, όσο και στο σώμα μας.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο πονοκέφαλος αφού αρκετοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται καθημερινά από ασταμάτητες ημικρανίες.

Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που υποφέρετε από πονοκεφάλους και ημικρανίες, τότε σας έχουμε τους 5 κύριους λόγους αλλά και τι πρέπει να προσέξετε.

Ύπνος

Εκτός από την έλλειψη ύπνου, πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν και οι πολλές ώρες ύπνου. Δεν είναι απίθανο λοιπόν, το σαββατοκύριακο που θέλετε να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες, το σώμα να αντιδρά με πονοκέφαλο. Για αυτό προσπαθήστε να κοιμάστε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Άγχος και στρες

Κύριος λόγος για τον πονοκέφαλο είναι το στρες. Το συνεχόμενο άγχος προκαλεί λαχάνιασμα με αποτέλεσμα να φτάνει λιγότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Είναι επίσης πιθανό να σφίγγετε τα δόντια σας λόγω άγχους, μια κατάσταση που επίσης συνδέεται με πονοκέφαλο τάσης.

Υπολογιστής

Όταν βρίσκεστε όλη μέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, καταπονείτε τα μάτια σας. Επιπλέον, οι εναλλαγές στο φως και η φωτεινότητα της οθόνης ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή και τα νεύρα πίσω από τα μάτια σας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο κεφάλι. Μπορεί επίσης να φταίει η στάση του σώματός σας, αναφέρει το bestofyou.gr

Τροφές

Τα καπνιστά, τα πολύ αλμυρά, καθώς και τα τρόφιμα αργής ωρίμανσης, π.χ. τυριά, σαλάμια, καπνιστός σολομός, περιέχουν θειώδη άλατα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και προκαλούν πονοκέφαλο. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι και το κρασί αποτελεί κοινή αιτία πονοκεφάλου στις γυναίκες.

Το χτένισμα

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο όμως πάνω από το 50% των γυναικών που πιάνουν τα μαλλιά τους σφιχτή αλογοουρά, έχουν πονοκέφαλο. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα ή πιάστε τα σε χαλαρή πλεξούδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ