Σπύρος Σούλης: Τραπεζαρία: Απλοί και οικονομικοί τρόποι για να την ανανεώσετε! - Πάρτε ιδέες

Ο απόλυτος οδηγός για την ανανέωση της τραπεζαρίας σας... 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε μια όμορφη τραπεζαρία βρίσκονται εδώ. Τι κι αν το σπίτι σας είναι μικρό και δεν μπορείτε να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο μόνο για την τραπεζαρία σας... Εμείς σας έχουμε εύκολες και οικονομικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο για να απολαμβάνετε το φαγητό σας μαζί με τους αγαπημένους σας. 

Στρογγυλό ή ορθογώνιο τραπέζι Για να διαλέξετε το κατάλληλο τραπέζι πρέπει να θυμάστε ότι από την καρέκλα μέχρι τον τοίχο θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο το λιγότερο 60 εκατοστά, για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση γύρω από την τραπεζαρία όταν κάθεται κάποιος στην καρέκλα.

Ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσετε να το υπολογίσετε σωστά είναι να απλώσετε ένα σεντόνι στο πάτωμα διπλωμένο στη διάσταση της τραπεζαρίας που έχετε επιλέξει. Τοποθετήστε το στο πάτωμα αφήνοντας το περιθώριο των 60 εκατοστών γύρω-γύρω για να έχετε καλύτερη αίσθηση του χώρου που θα πιάσει.

Εάν έχετε αρκετό χώρο διαλέξτε ένα ορθογώνιο τραπέζι. Εάν, όμως, ο χώρος σας είναι περιορισμένος τότε ένα στρογγυλό τραπέζι είναι καλύτερη επιλογή. Προσέξτε το στρογγυλό τραπέζι να έχει ένα κεντρικό πόδι για να χωράει περισσότερες καρέκλες εάν χρειαστεί. Μην το επιλέξετε σε περίπτωση που θέλετε τραπεζαρία για πολλά άτομα γιατί θα είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση στα πιάτα που θα βρίσκονται στο κέντρο του.

Μικρά διαμερίσματα

Τραπέζι–πίνακας Μπορείτε να πείτε στο μαραγκό σας να φτιάξει από mdf μια επιφάνεια με πτυσσόμενα πόδια που θα κλείνει στο τοίχο. Από κάτω κολλήστε ένα καθρέφτη ή μια εκτύπωση που σας αρέσει. Όταν θα κλείνετε το τραπέζι θα μετατρέπετε σε πίνακα ή καθρέφτη τοίχου.

thehomeissue_trapezaria01

Δείτε πόσο όμορφο είναι αυτό το τραπέζι-κάδρο...

Μικρός χώρος Εάν ακόμα και η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή και δεν χωράει ούτε ένα τραπέζι για δύο, τότε κρεμάστε στον τοίχο μια ανακλινόμενη επιφάνεια και κρεμάστε σε γαντζάκια στον τοίχο πτυσσόμενες καρέκλες. Τα έπιπλα της τραπεζαρίας θα μετατρέπονται σε διακοσμητικά στοιχεία του τοίχου κάθε φορά που θα τελειώνετε το φαγητό σας.

thehomeissue_trapezaria02

Αν δεν έχετε χώρο ούτε στην κουζίνα μπορείτε αμέσως μετά το φαγητό να κρεμάτε τις καρέκλες σας στον τοίχο.

Παγκάκι Τα παγκάκια είναι μια πολύ καλή λύση για μικρούς χώρους. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ορθογώνιο τραπέζι και να τοποθετείτε τα παγκάκια από κάτω όταν δεν χρησιμοποιείται το τραπέζι. Για περισσότερη άνεση τοποθετήστε το παγκάκι στην πλευρά του τραπεζιού που είναι προς τον τοίχο.

thehomeissue_trapezaria03

Ένα παγκάκι θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση χώρου.

Διακόσμηση Φέτος μεγάλη τάση αποτελούν τα τραπέζια με ξύλινη επιφάνεια και μεταλλικά πόδια. Μπορείτε να επιλέξετε μια βάση σε μαύρη απόχρωση για βιομηχανικό αποτέλεσμα ή κάποια με inox ή λευκά για πιο μοντέρνα αποτελέσματα.

thehomeissue_trapezaria04

Τα τραπέζια με ξύλινη επιφάνεια και μεταλλικά πόδια είναι πολύ στη μόδα φέτος.

Τραπέζι με γυαλί Τα τραπέζια με γυαλί είναι ιδανικά εάν έχετε περιορισμένο χώρο. Έτσι ο όγκος τους δεν γεμίζει το χώρο. Σε μια γυάλινη τραπεζαρία τοποθετείστε καρέκλες με κάποιο μοτίβο στο ύφασμα ή αλλάξτε το ύφασμα σε αυτές που ήδη έχετε. Το ύφασμα από τις καρέκλες θα γίνει αυτόματα το τέλειο διακοσμητικό στοιχείο της τραπεζαρίας κάτω από το διάφανο τζάμι.

thehomeissue_trapezaria05

Τα τραπέζια με γυάλινη επιφάνεια είναι επίσης πολύ στη μόδα φέτος.

Καρέκλες Τολμήστε να βάλετε διαφορετικές καρέκλες μεταξύ τους στην ίδια τραπεζαρία ή ακόμα και διαφορετικού design. Είναι πολύ μεγάλη τάση και δίνει χαρακτήρα στο χώρο σας.

thehomeissue_trapezaria06

Οι διαφορετικές καρέκλες στην τραπεζαρία είναι must.

DIY Tραπεζαρία Εάν έχετε ένα απλό ορθογώνιο τραπέζι μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά μόνοι σας να το μετατρέψετε σε μια πολύ ωραία και ακριβή οπτικά τραπεζαρία. Πάρτε ξύλινες ραμποτέ σανίδες σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα πατώματα ή στα ταβάνια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις βιδώσετε στην παλιά επιφάνεια. Η τοποθέτηση τους γίνεται απλά κουμπώνοντας τις μεταξύ τους. Μπορείτε, επίσης, να τις περάσετε λούστρο διάφανο ή να τις βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε.

thehomeissue_trapezaria07

Κι όμως, με λίγη φαντασία μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα απλό και "βαρετό" τραπέζι.

Διακόσμηση τοίχου Τοποθετείστε καθρέφτη στον τοίχο που είναι παράλληλος με την τραπεζαρία. Ειδικά εάν το διαμέρισμα σας είναι μικρό, θα δώσει μια αίσθηση πολυτέλειας στην τραπεζαρία και δεν θα αισθάνεστε το χώρο γύρω σας περιορισμένο.

thehomeissue_trapezaria08

Ένας καθρέφτης θα δώσει έναν αέρα πολυτέλειας στην τραπεζαρία σας.

Πιάτα στον τοίχο Τα πιάτα είναι το βασικό στοιχείο ενός γεύματος. Κάντε τα και το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης με έναν πρωτότυπο τρόπο. Κρεμάστε στον τοίχο πιάτα ζωγραφισμένα, με σχέδια, τα παλιά της γιαγιάς και δημιουργήστε μια μικρή γκαλερί.

thehomeissue_trapezaria09

Μην φοβηθείτε να κρεμάσετε όμορφα πιάτα στους τοίχους.

Μπαρ Αγοράστε ξύλινες σανίδες και πείτε σε ένα μαραγκό να σας ανοίξει σε ίσες αποστάσεις τρύπες με ένα ποτηροτρύπανο. Το μέγεθος της τρύπας θα πρέπει να είναι όσο το στόμιο από ένα μπουκάλι κρασί. Βάλτε εκεί τα κρασιά σας και δημιουργήστε μια κάβα στον τοίχο.

thehomeissue_trapezaria40

Φτιάξτε μια υπέροχη κάβα στον τοίχο όπως φαίνεται και στη φωτογραφία...

Ταπετσαρία Εάν θέλετε έναν πιο χρωματιστό τοίχο που να οριοθετεί ακριβώς την περιοχή της τραπεζαρίας, τοποθετήστε μια ταπετσαρία υφασμάτινη και καρφώστε γύρω-γύρω ξύλινα πιχάκια δημιουργώντας ένα πλαίσιο. Από μακριά θα φαίνεται σαν ένα μεγάλο έργο τέχνης. 

thehomeissue_trapezaria10

Με τη βοήθεια μιας όμορφης ταπετσαρίας μπορείτε να μεταμορφώσετε την τραπεζαρία σας.

Φωτισμός Προσέξτε να βρείτε τον κατάλληλο φωτισμό για την τραπεζαρία ώστε να σας βοηθάει να χαλαρώνετε. Επιλέξτε ένα ή δύο φωτιστικά σε περίπτωση που έχετε μακρόστενη τραπεζαρία και τοποθετήστε τα σε ύψος 90-120 εκατοστών από το τραπέζι. Διαφορετικά θα δημιουργούνται σκιές και δεν θα βλέπετε σωστά.

thehomeissue_trapezaria12

Διαλέξτε τα κατάλληλα φωτιστικά για τη δική σας τραπεζαρία.

Διακόσμηση πάνω στο τραπέζι Μπορεί τα σεμέν που σας έπλεκε η γιαγιά σας να τα έχετε κρύψει στη ντουλάπα αλλά είναι καιρός να τα βρείτε και πάλι γιατί η μόδα επέστρεψε. Πάρτε τα σεμέν, ράψτε τα μεταξύ τους και δημιουργήστε ένα πρωτότυπο runner για το τραπέζι σας.

thehomeissue_trapezaria13

Κοιτάξτε πόσο όμορφα δείχνουν τα σεμέν πάνω στο τραπέζι...

Λουλούδια Δώστε χρώμα στο τραπέζι φτιάχνοντας τις δικές σας συνθέσεις. Σε διάφανα βάζα βάλτε νερό, φρούτα ολόκληρα ή κομμένα σε ροδέλες και ολοκληρώστε τη σύνθεση εάν θέλετε με κάποια λουλούδια, σύμφωνα με το spirossoulis.

thehomeissue_trapezaria14

Φτιάξτε όμορφες συνθέσεις για το τραπέζι σας...

Σουπλά Φτιάξτε τα δικά σας πρωτότυπα σουπλά και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Αγοράστε χοντρό σχοινί (προτιμήστε από κάποιο φυσικό υλικό) και με τη βοήθεια της θερμόκολλας αρχίστε να κολλάτε περιστρέφοντάς το σε έναν μικρό κύκλο. Σταματήστε και κόψτε το σχοινί όταν θα φτάσει στο σωστό μέγεθος σε σχέση με το σερβίτσιο σας.

thehomeissue_trapezaria15

Φτιάξτε τα δικά σας σουπλά από σχοινί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ