80χρονος μπαίνει στη φυλακή για τη δολοφονία της ερωμένης του και του παιδιού τους – Χρειάστηκαν 40 χρόνια για να αποδειχτεί η ενοχή του 

Το έγκλημα έγινε το 1976

 

Η απόδοση δικαιοσύνης άργησε 40 χρόνια… Ο 80χρονος William MacDowell καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της συντρόφου του και του γιου της πριν από 46 χρόνια στη Σκωτία.  Ήταν Νοέμβριος του 1976, όταν ο MacDowell σκότωσε την Renee και τον Andrew MacRae. Το όχημα της γυναίκας εντοπίστηκε να φλέγεται, αλλά τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ. 

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα news.sky.com ο φάκελος της υπόθεσης παρέμενε στο αρχείο παρά τις έρευνες που είχαν γίνει το 1986, το 2004 και το 2018. Έως και τώρα δηλώνονταν ως εξαφανισθέντες, αλλά τελικώς βρέθηκε η λύση σε μία από τις μακροβιότερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονίας στην ιστορία της χώρας.  Ο MacDowell δεν έχει αποκαλύψει τι έκανε τις σορούς τους, με τις Αρχές να τον πιέζουν για πληροφορίες.  Ο καταδικασθείς διατηρούσε σχέση με την MacRae ενώ ήταν παντρεμένος και εκείνη ήταν σε διάσταση με τον τότε σύζυγό της. Οι Αρχές τον έκριναν ως τον μόνο ύποπτο με κίνητρο να κάνει το έγκλημα, καθώς ανησυχούσε μήπως μάθει η γυναίκα του πως την απατούσε, αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχε ένα διαζύγιο στα οικονομικά του. 

«Η ζωή για τον Bill MacDowell θα άλλαζε δραματικά εάν αποκαλύπτονταν όλα. Θα έχανε τη δουλειά του, την οικογένεια και το σπίτι του» σημείωσε αστυνομικός που μετείχε στις έρευνες. Η αδελφή του θύματος, Morag Steventon, επεσήμανε πως 46 χρόνια μετά, ο πόνος της απώλειας είναι ακόμα έντονος. 

«Σήμερα, αποδόθηκε επιτέλους δικαιοσύνη. Ήταν μία μέρα που φοβόμασταν ότι δεν θα έρθει ποτέ. Ήταν και οι δύο τόσο πολύτιμοι για μας και δεν περνάει μέρα που να μην τους θυμόμαστε».  Ο δικαστής έκρινε πως οι δολοφονίες ήταν «προμελετημένες» και σχεδιάστηκαν με λεπτομέρεια. «Δεν ήταν μία παρόρμηση της στιγμής» επεσήμανε και έκανε λόγο για «εκτελέσεις». 

«Σκότωσες τα θύματά σου και στη συνέχεια εξαφάνισες τα πτώματά τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και το καροτσάκι του παιδιού» είπε ο δικαστής, απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ