Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας (φωτό & βίντεο)

Μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Τα ξημερώματα απεβίωσε, σε ηλικία 85 ετών, ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας.

 Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο τραγουδιστής «έφυγε» από τη ζωή μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ποιος ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937 και είχε μεγάλη δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος κ.ά

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Υπήρξε δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές και από τον πρώτο του γάμο απέκτησε τον Δημήτρη, ο οποίος είναι επίσης τραγουδιστής και την Έλλη, ενώ με την δεύτερη  σύζυγό του, την Μαριάννα.

 

 

Δισκογραφία

1966 - Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1967 - Όνειρο απατηλό
1968 - Κόκοτας
1968 - Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
1968 - Επιλογή
1968 - Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 - Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)
1969 - Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)

1969 - Μαζί με τον Σταμάτη
1970 - Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1971 - Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
1971 - Σταμάτης Κόκοτας
1972 - Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
1972 - 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1972 - 12 Φύλλα της καρδιάς
1973 - Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
1973 - Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1973 - Νο 4
1973 - Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)

1973 - Παλιά μεράκια
1974 - Νο 5 - Εγώ και ο έρωτας
1974 - Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
1975 - Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
1975 - Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
1977 - Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
1978 - Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)

1979 - Με αγάπη Σταμάτης
1980 - Το διάταγμα... και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
1980 - Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
1983 - Για πάντα
1984 - Καρδιά παραπονιάρα
1985 - Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
1987 - Κάθε τραγούδι μου για σένα
1988 - Ένας καλεσμένος
1989 - Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα

1990 - Θα μείνει η αγάπη μας
1993 - Οι διπλοπενιές
1994 - Για σας τα διάλεξα
2002 - Αυτά που ήθελα να πω
2002 - Μια ζωή...(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
2003 - Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
2003 - Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη
2019- Όλα για μένα είσαι εσύ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ