Διπλό φονικό στην Καβάλα: «Εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει» - Το σημείωμα του δολοφόνου και αυτόχειρα (βίντεο)

Σοκάρει το νέο έγκληνα

Συγκλονίζει το φονικό στην Καβάλα, όπου 56χρονος σκότωσε την σύντροφό του και το μόλις 10 μηνών βρέφος τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 και στην Φαίη Μαυραγάνη μίλησε το πρωί του Σαββάτου, ο Ευκλείδης Καλογερίδης, ιδιοκτήτης καφενείου και οικογενειακός φίλος του ζευγαριού που «πρωταγωνίστησε» στην νέα οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. 

Ο κ. Καλογερίδης, που διατηρεί καφενείο στην Λεκάνη Καβάλας, είπε ότι υπήρχε ένταση στην σχέση του 56χρονου με την εν διαστάσει και κατά 25 χρόνια νεότερη σύντροφο του, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα μωρό λίγων μηνών, με επίκεντρο τον χωρισμό τους και την τύχη του παιδιού. 

Μετά από μια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του λίγων μηνών παιδιού κι ενώ η απόφαση έδειχνε να κλίνει υπέρ της μητέρας, ο άνδρας, που τελευταία σύμφωνα με τον φίλο του είχε χάσει αρκετά κιλά και εμφανιζόταν πιεσμένος και προβληματισμένος, αποφάσισε να σκοτώσει το παιδί του και την γυναίκα με την οποία το έφεραν μαζί στην ζωή και εν συνεχεία να βάλει τέλος στην ζωή του, αφού ειδοποίησε έναν εξάδελφο του για όσα είχε κάνει και το τέλος που σκόπευε να βάλει στην δική του ζωή..

Βρήκαν ένα σημείωμα του αυτόχειρα που έλεγε ότι «εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει», είπε ο κ. Καλογερίδης, αναφέροντας πως ο δράστης του διπλού φονικού «Έπαιρνε το παιδί και το πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο, μιλούσε το ζευγάρι όταν βρίσκονταν στον δρόμο, αλλά αν υπήρχε και κάτι άλλο από πίσω, δεν το ξέρουμε…». 

Σε ότι αφορά τις φήμες πως η γυναίκα σκόπευε να φύγει στην Γερμανία με το παιδί, ο κ. Καλογερίδης είπε πως η άτυχη μητέρα «δεν θα έφευγε στην Γερμανία, θα πήγαινε να τακτοποιήσει κάποια κληρονομικά και άλλα θέματα και θα γύριζε. Είχε πάει στο σπίτι του παππού της, αφού έφυγε από το πατρικό σπίτι του αυτόχειρα, στο οποίο ζούσαν μαζί».

Σχετικά με την τραγική υπόθεση μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και το MEGA ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας, Μάρκος Αποστολίδης.

Αρχικά ο δικηγόρος διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την εντολέα του να επιθυμεί να πάρει το παιδί της και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. «Ήθελε μονάχα να πάει για 3 εβδομάδες γιατί είχε χάσει προσφάτως τον πατέρα της και τη γιαγιά της  και έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα κάποια κληρονομικά ζητήματα» εξήγησε ο κ. Αποστολίδης.

Τόνισε πως ο 56χρονος δράστης ήταν ενήμερος για την επιθυμία αυτή του θύματος, ωστόσο επέλεγε να πιστεύει πως εκείνη ήθελε να του πάρει το παιδί.

Αποκάλυψε πως το ζευγάρι όταν χώρισε τον Ιούλιο του 2022, ο 56χρονος είχε «εκτοξεύσει άμεσες απειλές» προς το θύμα. Χαρακτηριστικά είχε πει  πως θα «πνίξει την 30χρονη και το παιδί και δεν θα τους αφήσει να φύγουν». «Δεν πήγε στην αστυνομία αν και τη συμβούλευα για το αντίθετο…έτεινε να πιστεύει πως το θέμα θα ομαλοποιηθεί» δήλωσε ο δικηγόρος.

Επισήμανε πως κακοποιητική συμπεριφορά δεν υπήρξε, ωστόσο υπήρχαν άκρως υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια προς το θύμα.

Φίλος της οικογένειας του θύματος και συγχωριανός του δράστη μιλώντας για το φονικό δήλωσε πως τα δύο πρώτα χρόνια σχέσης του ζευγαριού, «ο έρωτάς τους ήταν θυελλώδης».

Αποκάλυψε πως το θύμα είχε επενδύσει στην επιχείρηση του δράστη, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να της στέλνει χρήματα η μητέρα της από την Γερμανία.

«Δεν είχε πρόθεση να φύγει στη Γερμανία, της άρεσε το χωριό, ήθελε να μείνει. Γι’ αυτό είχε νοικιάσει το σπίτι» συμπλήρωσε, ενώ όπως αναφέρει του είχε εκφράσει τους φόβους της για τον 56χρονο, όπως μεγάλο φόβο είχε και η μητέρα του θύματος.

Ο ξάδερφος του δολοφόνου του φρικτού εγκλήματος και αυτόχειρα, Χαράλαμπος Καστανίδης, μίλησε επίσης στο MEGA και το «Χαμογέλα και Πάλι!». Ο κ. Καστανίδης από τον τόπο του εγκλήματος περιέγραψε τι συνέβη την μέρα του φονικού.

«Μόλις είχα βγάλει τα ζώα και εγώ, άκουσα 2 πυροβολισμούς, και νόμιζα ότι κάποιος κυνηγούσε, δεν μου πήγε το μυαλό. Όσο το σκέφτηκα, χτύπησε το κινητό, και ήταν ο ξάδερφός μου. «Τι έγινε;», του είπα και μου απάντησε «έλα στο μαντρί γρήγορα». Μου το είπε 2-3 φορές και μου το έκλεισε. Μετά από 2 λεπτά άκουσα και τον τρίτο πυροβολισμό», είπε αρχικά.

«Άφησα αμέσως τα ζώα μου και πήγα στο μαντρί και τους βρήκα. Από τη μία πλευρά ήταν ο ξάδερφος, δίπλα ήταν η γυναίκα και πιο δίπλα το παιδί. Δεν μου είχε κάνει κάποια κουβέντα, ήταν λίγο δυσαρεστημένος που χώριζαν. Ήταν πολύ νοικοκύρης και δουλευταράς, αλλά δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του καθενός», συμπλήρωσε.

«Η κοπέλα ήθελε να φύγει, μετά ακούστηκε ότι θα νοίκιαζε σπίτι για να μείνει στο χωριό. Δεν κατάλαβα τι έγινε, ίσως κατάλαβε ότι θα έχανε το δικαστήριο. Δεν ήταν βίαιος χαρακτήρας, δεν είχαν εντάσεις. Ούτε η κοπέλα μου είχε πει ότι μάλωναν ή κάτι. Ούτε που κατάλαβα ότι πυροβόλησε αυτός νόμιζα ότι θα ήταν κυνηγοί. Ο ίδιος δεν κυνηγούσε, είχε ζώα, το είχε με τα ζώα το όπλο για τους λύκους και αυτά. Τέσσερα χρόνια, ήταν μαζί και ήταν πολύ ήρεμη σχέση. Μετά τον χωρισμό δεν ξαναήρθε η κοπέλα», επεσήμανε για τη σχέση του ζευγαριού.

«Δεν κατάλαβα στο τηλέφωνο ότι έγινε κάτι, δεν περίμενα τι θα ερχόταν η κοπέλα εδώ, γιατί δεν ερχόταν από τότε που χώρισαν. Δεν ξέρω γιατί σκότωσε το παιδί του, το αγαπούσε πολύ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ