Vintage pics του Τάσου Χατζηφωτίου: Ο «τελευταίος playboy» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, την Μιμή Ντενίση

Η στήλη του στον «Ταχυδρόμο» ήταν το οξυγόνο που ανέπνεε η κοσμική Αθήνα

Vintage φωτογραφίες με αφορμή τον θάνατο του Ζάχου Χατζηφωτίου δημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram η Έλενα Μακρή - Λυμπέρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Στα κλικς που μοιράστηκε η εκδρότρια βλέπουμε μεταξύ άλλων τον «τελευταίο playboy» να ποζάρει μαζί με την Αλίκη Βουγουκλάκη και τον και τον Κώστα Καρρά, τον Σταύρο Νιάρχο και την Τζένη Καρέζη, την Μιμή Ντενίση, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στην ανάρτηση διαβάζουμε: «Ο τελευταίος playboy: Ο Ζάχος Χατζηφωτίου που «έφυγε» σήμερα στα 99 του χρόνια έζησε μια πραγματικά ωραία ζωή. Ακμαίος μέχρι το τέλος, οδηγούσε τη διθέσια σπορ μερσεντές του μέχρι τα 97 του χρόνια, έβγαινε, φλέρταρε, ντυμένος πάντα άψογα, με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του, πιστός πάντα σε όσα πρέσβευε από μικρός: το πρότυπο του Δον Ζουάν, οι όμορφες γυναίκες, οι παλιοί Αθηναίοι και ο κόσμος τους αλλά και η διάθεση για περιπέτεια, από την κατάταξη του στη λεγεώνα των ξένων μέχρι την αγάπη για τους αγώνες ταχύτητας και τα γρήγορα αυτοκίνητα -που του κόστισε στο τέλος το δίπλωμα του.

Συγγραφέας, αντιδήμαρχος Αθηναίων, στη δεκαετία του 70 και του 80 η κοσμική στήλη του στον «Ταχυδρόμο» ήταν το οξυγόνο που ανέπνεε η κοσμική Αθήνα που περίμενε με κομμένη την ανάσα την κυκλοφορία του περιοδικού. Στις φωτογραφίες: Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Κώστα Καρρά από τη στήλη «Η Εβδομάδα του Ιάκχου».

Δείτε όλες τις φτογραφίες πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Με μοναδικό στυλ και κλασσικά όμορφη συντροφιά στη Μύκονο της δεκαετίας του 70. Ο ίδιος ήταν ένας από τους πρώτους φανατικούς επισκέπτες της. Σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν εγώ την ανακάλυψα, πάντως πρέπει να πω ότι για πρώτη φορά επισκέφτηκα το νησί σε ηλικία 17 ετών. Λίγο πριν τον πόλεμο. Ήταν καλοκαίρι του ’40 και μαζί με ωραίες κοπέλες της Κηφισιάς την Ελένη Βλάχου, τη Μελίνα Μερκούρη και άλλες. βρεθήκαμε στη Μύκονο.

Μια κοινή φίλη, η Ελένη Τζαβέλα, πιανίστα, είχε πάει πιο πριν από μας. Μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Ακόμα και τον χειμώνα ήταν παράδεισος.» Ο Σταύρος Νιάρχος με την Τζένη Καρέζη και τον Ζάχο Χατζηφωτίου στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο τους στην Φιλοθέη τον Μάιο του 1962.

Λέγεται ότι έξω από την εκκλησία είχε συγκεντρωθεί πλήθος 5 χιλιάδων ατόμων ενώ οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο 500. Στη δεξίωση παρέστη όλη η Αθήνα, κοσμική και καλλιτεχνική. Παρά τον χωρισμό τους λίγα χρόνια αργότερα οι δυο τους έμειναν αγαπημένοι φίλοι. Όλοι άλλωστε αγαπούσαν τον Ζάχο Χατζηφωτίου στην μακρά και πολυκύμαντη ζωή του. Στις φωτογραφίες: με την Μιμή Ντενίση, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ