Βασιλιάς Φίλιππος & βασίλισσα Ματθίλδη περήφανοι για τον γιο τους - Ο 19χρονος πρίγκιπας Γαβριήλ έλαβε τον μπλε μπερέ του (φωτό)

Το πολύχρωμο σύνολο της royal 

Ο πρίγκιπας Γαβριήλ του Βελγίου παρέλαβε τον μπλε μπερέ του!

Ο 19χρονος royal εντάχθηκε στη Βασιλική Στρατιωτική Σχολή στις Βρυξέλλες πριν λίγο καιρό και την Παρασκευή ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του μύηση με τον ίδιο να συμμετέχει στην παρέλαση και να λαμβάνει τον μπλε μπερέ από τα χέρια του μεγάτου περηφάνια πατέρα του βασιλιά Φίλιππου.

Όπως αναφέρει το brusselstimes.com τουλάχιστον 195 μαθητές ξεκίνησαν τη φάση της στρατιωτικής μύησης στα τέλη Αυγούστου στο Elsenborn στη γερμανόφωνη περιοχή του Βελγίου. Αυτοί οι μελλοντικοί αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα, έκαναν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα έξι εβδομάδων.

Η εκπαίδευση έχει σκοπό να πρετοιμάσει τους νέους μελλοντικούς αξιωματούχους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στις ένοπλες δυνάμεις και τους παρέχει τις βασικές στρατιωτικές δεξιότητες. 190 μαθητές τελικά πέρασαν την εκπαίδευση και έλαβαν συμβολικά τους μπλε μπερέδες τους την Παρασκευή. 

Σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στα social media της βασιλικής οικογένειας του Βελγίου βλέπουμε τον 19χρονο ντυμένο με ρούχα παραλλαγής, ενώ ο πατέρας του φορά την επίσημη στρατιωτική του στολή.

Το παρών στην τελετή έδωσε φυσικά και η μητέρα του βασίλισσα Ματθίλδη μαζί με την μεγάλη του αδελφή πριγκίπισσα Ελισάβετ. Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη είναι η διάδοχος του θρόνου, ενώ το βασιλικό ζεύγος έχει ακόμα ένα παιδί τον 16χρονο πρίγκιπας Εμμανουήλ.

Η 49χρονη σύζυγος του Βέλγου μονάρχη επέλεξε για την περίσταση ένα μουσταρδί σύνολο συνδυασμένο με κόκκινη μπλούζα, γάντια και ένα λουλουδάτο headpiece. Περήφανη και αυτή για τον γιο της πόζαρε μαζί του χαμογελόντας.

Η κόρη της από πλευράς της φορούσε ένα καρό coat dress συνδυασμένο με μπορντό αξεσουάρ, ενώ την είδαμε επίσης να φωτογραφίζεται μαζί με τον αδελφό της.

Ο πρίγκιπας Βαβριήλ σπουδάζει επί του παρόντος Κοινωνικές και Στρατιωτικές Επιστήμες  στη Βασιλική Στρατιωτική Σχολή, ενώ στο παρελθόν παρακολούθησε το Εθνικό Κολλέγιο Μαθηματικών και Επιστημών στο Warwickshire της Αγγλίας.

*Φωτογραφίες: Frédéric Andrieu via Instagram/@belgianroyalpalace

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ