Τραγωδία σε γήπεδο της Ινδονησίας: 174 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν - ο πανικός από τα δακρυγόνα της αστυνομίας (φωτό & βίντεο)

Σκηνές χάους και πανικού...

Τραγωδία άνευ προηγουμένου σημειώθηκε στην Ινδονησία, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και στην Περσεμπάγια. Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 180 τραυματίστηκαν. 

 Με το σφύριγμα της λήξης κι ενώ η Αρέμα είχε ηττηθεί με 2-3, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Kanjuruhan Stadium" και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, εκατοντάδες εκ των οποίων έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν.

Τα όσα ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικά, οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζώή τους.

Αμέσως μετά τα θλιβερά έκτροπα η ποδοσφαρική λίγκα ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, να ανακοινώνει πως θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι των απίστευτων επεισοδίων.

Ο επικεφαλής υπουργός ασφαλείας της χώρας δήλωσε ότι οι θεατές ξεπέρασαν τη χωρητικότητα του γηπέδου των 38.000 κατά περίπου 4.000 άτομα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, είπε στον ιστότοπο Kompas ότι «είδε πολλούς ανθρώπους να ποδοπατούνται».  Η FIFA δήλωσε ότι κανένα "αέριο ελέγχου του πλήθους" δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στους αγώνες, αναφέρει το BBC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βίντεο από το γήπεδο δείχνουν οπαδούς να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα που σηματοδότησε την ήττα των γηπεδούχων με 2-3, και η αστυνομία απαντά με χρήση δακρυγόνων. 

Άλλα βίντεο που ΄πεχουν δημοσιευτεί στα social media δείχνουν οπαδούς να έχουν σκαρφαλώσει πάνω στους φράχτες για να ξεφύγουν, ενώ άλλα απεικονίζουν άψυχα σώματα στο πάτωμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ