Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχει συμβεί να μου μιλήσει ένα παιδί το οποίο κακοποιούνταν από τον πατέρα του» (βίντεο)

«Για μένα είναι αξία η ευτυχία ενός παιδιού. Δεν είναι απλό να λυθεί το κοινωνικό πρόβλημα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μαμα-δες» βρέθηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, με τον νικητή του Survivor να αναφέρεται μεταξύ άλων σε ένα παιδί που κακοποιούταν από τον πατέρα του και το οποίο του είχε μιλήσε.

Μιλώντας για τον «Φύλακα Άγγελο», το σωματείο που ίδρυσε ενάντια στην παιδική κακοποίηση ο «Ντάνος» είπε χαρατηριστικά: «Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε δυσκολίες διαφορετικής φύσεως και η οποιαδήποτε βοήθεια, σε αυτό το οποίο αντιμετωπίζουν, μπορεί να έχει συμβάλει στο να το ξεπεράσουν.

Είμαι πεπεισμένος ότι η κάθε βοήθεια σε οτιδήποτε αντιμετωπίζει κάποιος, πόσο μάλλον ένα παιδί, όταν γίνεται χωρίς να το ζητήσει, είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό για το κάθε παιδί. Μπορεί ένα μικρό πράγμα να είναι τεράστιο στα μάτια του παιδιού που έχει βιώσει επί σειρά ετών κακοποίηση, bullying, ξυλοδαρμό».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το παιδάκι σημείωσε:  «Έχει συμβεί στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη, σε μια παρουσίαση του βιβλίου μου, να μου μιλήσει ένα παιδί το οποίο κακοποιούνταν από τον πατέρα του. Δεν θέλει όμως και πολύ γιατί είναι τόσα που γίνονται καθημερινά και έχουν γνωστοποιηθεί τελευταία πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». 

Και πρόσθεσε ακόμα: «Για μένα είναι αξία η ευτυχία ενός παιδιού. Δεν είναι απλό να λυθεί το κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ούτε της κακοποίησης ούτε όλων αυτών των πραγμάτων που είναι μάστιγα. Παρατηρώντας τα παιδιά όμως και συζητώντας με κοινωνικούς λειτουργούς εκεί βρίσκεται η λύση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ