Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπουδαία ανακάλυψη: Θησαυρός με 44 χρυσά νομίσματα ανακαλύφθηκαν σε μυστική κρύπτη από τον 7ο αιώνα

Κρυβόταν στο σημείο από την περίοδο της μουσουλμανικής κατάκτησής της το 635

Αρχαιολόγοι στο Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι 44 χρυσά νομίσματα από τον 7ο αιώνα μ.Χ. βρέθηκαν κρυμμένα σε μυστική κρύπτη σε τοίχο καταφυγίου στα βόρεια της χώρας. 

Ο θησαυρός, βάρους περίπου 170 γραμμαρίων, ανακαλύφθηκε στην τοποθεσία Hermon Stream και φαίνεται ότι κρυβόταν στο σημείο από την περίοδο της μουσουλμανικής κατάκτησης το 635, εκτιμούν οι ειδικοί. «Υποψιαζόμαστε πως ο ιδιοκτήτης έκρυψε τον θησαυρό υπό την απειλή του πολέμου, ελπίζοντας πως θα επιστρέψει μία μέρα και θα ανακτήσει την περιουσία του» ανέφερε ο επικεφαλής της ανασκαφής, Yoav Lerer.

«Μοιραία γνωρίζουμε ότι δεν στάθηκε τυχερός», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι  η ανακάλυψη μπορεί να δώσει πληροφορίες «για την οικονομία της περιοχής Banias κατά τη διάρκεια της βυζαντινής κατοχής της». 

Σύμφωνα με το BBC, πλην των χρυσών νομισμάτων, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν, επίσης, συντρίμμια κτηρίων, κανάλια και σωλήνες νερού, χάλκινα νομίσματα και πολλά άλλα, ανέφεραν οι ισραηλινές Αρχές. Η Δρ. Gabriela Bijovsky, ειδικός της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι ορισμένα από τα νομίσματα ήταν του αυτοκράτορα Φωκά (602-610), αλλά τα περισσότερα ήταν του διαδόχου του Ηρακλέους.

Η Banias έχει μια ιδιαίτερη θέση στη χριστιανική παράδοση, καθώς είναι ο τόπος όπου ο Ιησούς λέγεται ότι είπε στον απόστολο Πέτρο, «σ' αυτόν τον βράχο θα χτίσω την εκκλησία μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ