Chanel: Η γοητεία του άσπρου μαύρου γκρι με ένα τόνο ροζ - Τα νέα Ready-to-Wear ρούχα του εμβληματικού οίκου 

Περί γοητείας και διαχρονικότητας… 

 

«Ποια είναι η γοητεία που συνδέουμε αυθόρμητα με τη Chanel, η οποία ‘’ταξιδεύει’’ σε όλες τις εποχές και ενσαρκώνεται από τη δική μας Kρίστεν Στιούαρτ...;».

Με τα λόγια αυτά προλογίστηκε το σόου της Chanel για την άνοιξη/καλοκαίρι 2003 που έφερε τον τίτλο Allure, δηλαδή Γοητεία, και μούσα του την ιδιαίτερη Αμερικανίδα ηθοποιό με το γαλλικό… je ne sais quoi. «Όποιος έχει συναντήσει την Κρίστεν Στιούαρτ, ξέρει πώς στέκεται με έμφυτη κομψότητα και ευφυΐα στην κόψη του ξυραφιού της εποχής της· και στις δύο πλευρές είναι η άβυσσος, εκεί όπου εκείνη στέκεται είναι η γοητεία», έγραφαν οι σχετικές σημειώσεις.

Η συλλογή που προέκυψε είναι εμπνευσμένη από αυτήν την έννοια της γοητείας. η σχέση μεταξύ μόδας, κινηματογράφου και τεχνών· και την ελευθερία της γυναίκας να είναι ταυτόχρονα ο εαυτός της και πάντα συνεχώς νέα. Ακριβώς όπως η Chanel…. 

Εξερευνώντας την ελευθερία μιας γυναίκας –της κίνησης και της έκφρασης της– η Βιρζινί Βιαρντ δημιουργεί ένα κολάζ γοητείας, φρέσκο και απαλό με σύμβολα αιώνιας θηλυκότητας, από μαργαριτάρια και φιόγκους μέχρι φτερά, πάνω σε μεταξωτά σιφόν, πουά και tweeds.

Ακριβώς όπως ο άθφονος αισθησιασμός το πυκνό μυστήριο προσελκύουν την προσοχή, έτσι και αυτή η Ready-to-Wear συλλογή του διάσημου οίκου κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ