Κουέντιν Ταραντίνο: Έγραψε βιβλίο για τις αγαπημένες του ταινίες– Ετοιμάζει περιοδεία για την προώθηση του 

Εμβαθύνει στη δεκαετία του 1970 που είδε για πρώτη φορά ως νεαρός σινεφίλ

 

Στο «Cinema Speculation», που κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου από τον HarperCollins, ο Κουέντιν Ταραντίνο συνδυάζει κριτική αι προσωπική ιστορία και εμβαθύνει σε ταινίες από τη δεκαετία του 1970 που είδε για πρώτη φορά ως νεαρός σινεφίλ.

Ο Ταραντίνο ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει περιοδεία στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο για να προωθήσει το επερχόμενο βιβλίο του, και μάλιστα στις παρουσιάσεις που θα οργανώνονται θα διαβάζει ένα απόσπασμα από το έργο του και θα συζητά με κριτικούς κινηματογράφου και ιστορικούς.

Με το «Cinema Speculation» ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός κάνει ντεμπούτο στο λογοτεχνικό είδος της μη μυθοπλασίας. Το 2021 κυκλοφόρησε το «Once Upon a Time in Hollywood», το πρώτο του μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την ομότιτλη ταινία που σκηνοθέτησε το 2019.

Η αγάπη του Ταραντίνο για την ιστορία του κινηματογράφου θα εκδηλωθεί σύντομα και με τη σειρά «The Video Archives Podcast», ένα νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει με τον Ρότζερ Άβαρι, με τον οποίο συνεργάστηκε στο σενάριο της ταινίας «Pulp Fiction».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ